пʼятниця, 19 серпня 2011 10:03

Таліби атакували британську дипмісію в Афганістані і вбили кілька людей
18

Фото: Фото: Reuters

У центрі столиці Афганістану Кабулі в районі, де розташований популярний серед іноземців готель "Інтерконтиненталь", у п'ятницю прогриміли відразу три сильних вибухи. За деякими даними, напад могли скоїти терористи-смертники.

В результаті вибуху загинули три людини - двоє поліцейських і двірник. Вибухом зруйновано частину будівлі британської дипломатичної місії. Відповідальність за теракти взяли на себе представники руху "Талібан".

Очевидці розповіли, що близько шостої ранку замінований автомобіль на повному ходу врізався в стіну, що оточує комплекс британської дипломатичної місії в Афганістані, зруйнувавши її.

Через деякий час ще один сильний вибух прогримів біля будівлі представництва ООН, повідомив співробітник поліції. Третій вибух великої потужності стався приблизно о сьомій годині ранку за стіною британської дипмісії.

У кварталі Карт Парван вранці почався бій. Над місцем події піднімаються клуби чорного диму, слишна автоматна стрілянина. У повітрі знаходяться гелікоптери НАТО, на місце події було надіслано десятки карет швидкої допомоги.

Представник руху "Талібан" Забіалла Муджахед взяв на себе відповідальність за цей напад. 19 серпня Афганістан відзначає 92-у річницю незалежності від британських колонізаторів.

Зараз ви читаєте новину «Таліби атакували британську дипмісію в Афганістані і вбили кілька людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути