Ексклюзиви
субота, 06 серпня 2011 14:25

"Талібан" ракетою знищив гелікоптер НАТО та 31 спецназівця США

"Талібан" ракетою знищив гелікоптер НАТО та 31 спецназівця США

В Афганістані під час проведення спецоперації проти бойовиків "Талібану" був підбитий гвинтокрил коаліційних сил НАТО, повідомляє Agence France-Presse. В результаті аварії в провінції Вардак загинули 38 людей, у тому числі 31 боєць спецназу США.

За словами представника влади провінції Вардак Шахідулли Шахіда, гелікоптер НАТО був збитий ввечері в п'ятницю прямим попаданням ракети, випущеної бойовиком "Талібану". Шахід зазначив, що вертоліт був повністю знищений. Також він розповів, що загинули 8 талібів, однак не уточнив, чи були вони вбиті під час операції або постраждали в результаті падіння гвинтокрила, повідомляє "Аль-Джазіра". BBC News стверджує, що аварія сталася на шляху із завдання.

"Талібан" офіційно взяв на себе відповідальність за знищення гелікоптера і загибель військових. Президент Афганістану Хамід Карзай приніс США свої співчуття у зв'язку зі смертю спецназівців.

Варто відзначити, що раніше війська США не несли настільки великих одноразових втрат під час операції в Афганістані. За даними сайту iCasualties, всього з 2001 року в Афганістані загинули майже 1700 громадян США.

Зараз ви читаєте новину «"Талібан" ракетою знищив гелікоптер НАТО та 31 спецназівця США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути