вівторок, 24 травня 2011 14:43

Зафіксована небезпечна інфекція у Німеччині: 300 осіб захворіло

Зафіксована небезпечна інфекція у Німеччині: 300 осіб захворіло

Кишкова інфекція, що спалахнула в Німеччині, викликана так званою ентерогеморрагічною бактерією Escherichia coli (EHEC), призвела до перших летальних наслідків: померла 83-річна мешканка округу Діпхольц (Diepholz).

Вона була госпіталізована з гемморагічним проносом 15 травня і померла ще в суботу, 21 травня. Про те, чи страждала вона від інших хвороб, поки нічого не повідомляється. Тим часом, у Бремені в ніч на вівторок, 24 травня, від гострої шлункової інфекції померла молода пацієнтка.

Положення в німецьких клініках, що склалося в результаті спалаху шлункової інфекції, залишається серйозним. Зареєстровано 300 підтверджених і можливих випадків зараження.

В основному інфекція поширюється на півночі країни в Нижній Саксонії, Шлезвіг-Гольштейні, Гамбурзі, Мекленбурзі - Передній Померанії, проте ряд випадків захворювання був зафіксований у Саарі, Гессені і Берліні.

Більшість хворих - дорослі жінки. Це дає владі підставу припустити, що саме жінки стикалися із джерелом зараження. За словами керівника земельного управління охорони здоров'я Нижньої Саксонії Маттіаса Пульца, мова йде про харчові продукти, які до цих пір десь знаходяться у продажу. Імовірно джерелом зараження є погано вимиті овочі, вирощені на гнойових добривах.

Багато з тих, хто заразився, знаходяться в критичному стані. Деякі з них підключені до апаратів штучного дихання. Стан ще 40 пацієнтів оцінюється як особливо тяжкий. За даними на 23 травня, один з хворих знаходився в комі.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксована небезпечна інфекція у Німеччині: 300 осіб захворіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути