четвер, 08 грудня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

З російської армії на Донеччині втекли озброєні в'язні ‒ Генштаб

З російської армії на Донеччині втекли озброєні в'язні ‒ Генштаб
У Ясинуватій під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 раніше ув'язнених осіб. Фото: slovoidilo.ua

На тимчасово окупованій росіянами території Донецької області втекли ув'язнені, яких привезли воювати проти України.

У Ясинуватій під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 раніше увʼязнених осіб зі зброєю. Про це вранці 8 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії почнуть заочно видавати повістки – ГУР

"Внаслідок розшукових дій трьох утікачів знищели. Заходи тривають. Як кажуть, бий своїх, щоб чужі боялись", ‒ ідеться в повідомленні.

Загарбники тим часом продовжують поповнювати втрати. На тимчасово зайнятій території Запорізької області хочуть мобілізувати місцевих жителів.

"У Мелітополі видають повістки чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату найближчим часом", ‒ повідомляє Генштаб.

Росія продовжує вживати заходів щодо проведення "часткової мобілізації", попри офіційну заяву диктатора Володимира Путіна про нібито її завершення. Водночас ворог зіткнувся з проблемами, коли так звані "мобіки" влаштовують бунти та відмовляються йти в бій. А родичі мобілізованих намагаються оскаржити законність мобілізації. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російська приватна військова компанія "Вагнер" почала вербувати в'язнів у тюрмах Центральноафриканської Республіки. Завербованих відправлятимуть для участі в бойових діях не тільки на території України, але й у інших регіонах, пише видання The Daily Beast.

Зараз ви читаєте новину «З російської армії на Донеччині втекли озброєні в'язні ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути