середа, 30 листопада 2022 03:56

Група "Вагнера" вербує на війну в Україну вбивць та ґвалтівників з Африки

Група "Вагнера" вербує на війну в Україну вбивць та ґвалтівників з Африки
"Вагнерівці" поповнюють свої ряди в'язнями з Африки. Фото: tsn.ua

Російська приватна військова компанія "Вагнер" почала вербувати в'язнів у тюрмах Центральноафриканської Республіки.

Завербованих відправлятимуть для участі в бойових діях не тільки на території України, але й у інших регіонах, пише видання The Daily Beast

Десятки чоловіків, яких утримували під вартою за зґвалтування та вбивства, тепер залучаються до місцевого крила ПВК "Вагнер", до якого входять сотні бійців, яких називають "чорними росіянами". Багато завербованих є повстанцями, яких військові вважають терористами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США з'ясували, кого найбільше у складі ПВК "Вагнер"

"Із жовтня ПВК "Вагнера" ​​заходила у військові та поліцейські камери та звільняла повстанців, зокрема затриманих за напад на село Боколобо на півдні ЦАР у травні та за зґвалтування жінок та дівчаток. Ніхто не може їх зупинити, бо уряд дав їм стільки влади, щоб вони могли діяти так, як вони хочуть", – розповів офіцер, який працює у збройних силах.

Російські найманці також звільнили повстанців, затриманих за напад і вбивство солдатів ЦАР під час штурму військового містечка в південно-східному місті Бакума у ​​квітні.

"Вони сказали, що їм терміново потрібні люди в Малі та в Україні. Я думаю, що понад 20 людей, яких ми утримували за дуже серйозні злочини, було звільнено", – зазначив офіцер.

Є інформація, що голова ПВК Євген Пригожин завербував понад 6000 ув'язнених для участі у бойових діях в Україні. Він пообіцяв зекам амністію та щомісячну зарплату від 1500 до 3000 доларів.

Але гроші, за словами цих джерел, не виплачували регулярно, а декому взагалі перестали платити через кілька місяців. У результаті звільнені ув'язнені голодують на фронті. При цьому їхні сім'ї навіть не уявляють, де перебувають чоловіки.

Група "Вагнера" масово вербує на війну в Україну російських в'язнів, інфікованих ВІЛ і гепатитом C. Їх позначають відповідними браслетами, повідомила українська розвідка. Для "маркування" хворих бойовиків змушують надівати на руку червоні браслети у випадку наявності ВІЛ і білі – у випадку гепатиту.

Інші "вагнерівці" обурені такою ситуацією. Водночас російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

Зараз ви читаєте новину «Група "Вагнера" вербує на війну в Україну вбивць та ґвалтівників з Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути