понеділок, 05 грудня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії почнуть заочно видавати повістки – ГУР

У Росії почнуть заочно видавати повістки – ГУР
В РФ запроваджують тотальний контроль військовозобов'язаних, обмежуючи їхні громадянські права. Фото: gur.gov.ua

У Росії створюють єдину електронну базу даних військовозобов'язаних.

Для цього оцифровують усі чинні документи військового обліку та наявні архіви військкоматів РФ, повідомила 5 грудня пресслужба Головного управління розвідки при Міністерстві оборони України.

"Головна мета проєкту – створити автоматизовану систему обліку та контролю осіб, які підлягають мобілізації. По закінченню розробки системи її об'єднають з базами даних МВС (для контролю документів на виїзд за кордон), системи "Мігрант" (для обліку нерезидентів та тих, хто хоче змінити громадянство), ДІБДР (контроль власників та користувачів транспортних засобів), СНІЛЗ, Роскадастру, Росреєстру, ІПН, тощо. Зачепить навіть клієнтські бази мобільних операторів", – ідеться в повідомленні.

Після введення в експлуатацію ця система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов'язаними, які не проживають за місцем реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили великі проблеми в армії Путіна

"Це гарантує отримання ними повісток навіть у випадку неможливості фізичного контакту – у формі СМС-повідомлень, електронних листів, повідомлень із соціальних мереж. Після цього всі вони будуть зобов'язані з'явитися у вказані терміни до місць обліку", – звітує ГУР.

28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповідав Володимиру Путіну про "завершення" мобілізації. Заявив про "виконане завдання" у "300 тисяч осіб".

Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни. Офіційного документа про завершення цього етапу мобілізації Путін досі не підписав.

3 листопада український Генштаб повідомив, що в Росії продовжується мобілізація, попри оголошене її нібито завершення. Військове керівництво РФ продовжує набір так званих "добровольців" для участі у війні на території України. Це підтвердили й американські військові аналітики.

Про те, що російські мобілізовані отримують застаріле озброєння, форму старого зразка і їм не вистачає найнеобхіднішого, від початку мобілізації повідомляли як призвані на фронт, так і їхні родичі. У різних регіонах Росії оголошується збір "гумдопомоги" мобілізованим перед відправкою на війну в Україні. Багато хто з них купує собі спорядження, аптечки та інші речі самостійно.

Мобілізовані також скаржаться на відсутність будь-якої військової підготовки перед відправкою в зону бойових дій і на жахливі умови утримання на навчальних полігонах.

Зараз ви читаєте новину «У Росії почнуть заочно видавати повістки – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути