Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2024 13:49

Витоки з НАБУ: директор бюро звільнив першого заступника

Витоки з НАБУ: директор бюро звільнив першого заступника
Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву. Фото: t.me/newspn

Гізо Углаву звільнили з посади першого заступника директора НАБУ за результатами проведеного службового розслідування. Відповідний наказ підписав директор НАБУ Семен Кривонос.

Службове розслідування та надалі дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що перший заступник директора вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації, повідомила 3 вересня пресслужба НАБУ.

"Директор НАБУ ухвалив рішення про застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення до першого заступника директора бюро за вчинення дисциплінарного проступку - порушення присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону про державну службу, Кодексу етики працівника НАБУ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витоки з НАБУ: директор бюро Кривонос зробив заяву

Зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватися в своїй роботі працівники та вище керівництво НАБУ.

У травні сайт "Українська правда" повідомляв, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національна поліція проводили обшуки у представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації у кримінальній справі щодо "Великого будівництва".

Підставою для обшуків було розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, повідомляло ЗМІ.

Після появи повідомлень про витік інформації Гізо Углаву усунули від виконання посадових обов'язків за власною заявою.

У червні Семен Кривонос не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики на обговорення інформації ЗМІ про "зливи".

Зараз ви читаєте новину «Витоки з НАБУ: директор бюро звільнив першого заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути