Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 16:34

Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР щодо "зливів"

Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР щодо "зливів"
Глава НАБУ Семен Кривонос назвав засідання передчасним. Фото: hromadske

Глава Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос не прийшов до комітету Верховної Ради на обговорення інформації зі ЗМІ про "зливи".

Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Анастасія Радіна сказала, що раніше Кривонос підтвердив присутність, передає hromadske.

Однак вранці напередодні засідання він у соцмережах написав, що не прийде.

"Це вперше керівник антикорупційного органу відмовляється взяти участь у засіданні антикорупційного комітету. Тепер НАБУ, очевидно, не вважає за потрібне звітувати перед нами", - сказала Радіна на засіданні.

Кривонос написав, що розслідування ймовірних витоків вже ведеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пов'язаний з "Великим будівництвом" фігурант розслідування Голик виїхав з України - ЗМІ

"Пані Анастасії добре відомо про розпочате досудове розслідування щодо ймовірного витоку інформації, тому пропозиція публічного обговорення досудового розслідування до його завершення є передчасною. Вважаю, що концентрувати зусилля варто не на політичному процесі, а на здійсненні ефективних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій для досягнення швидкого та обʼєктивного результату розслідування", - написав Кривонос.

Він вважає "недопустимим" обговорення проміжних та фінальних результатів розслідування без участі керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Радіна запропонувала провести відкрите виїзне засідання у НАБУ. О 15:27 рішення щодо цього погодили.

22 травня пройшли обшуки у помешканні співробітника одного з підрозділів НАБУ через витік інформації у справі щодо колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голика. Йдеться про те, що під час "Великого будівництва" зникло 1,5 млрд грн. У ході слідства виявилося, що Голик отримував детальну інформацію про перебіг розслідування НАБУ через посередника, бізнесмена й колишнього голову Броварської РДА Георгія Біркадзе.

Кривонос після цього усунув свого першого заступника Гізо Углаву від виконання службових обов'язків для "забезпечення об'єктивного розслідування".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національна поліція проводили обшуки у представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації у кримінальній справі щодо "Великого будівництва".

Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача - співробітника НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР щодо "зливів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути