неділя, 28 липня 2019 17:54

Відлякували непроханих гостей - вибухнула граната, яку почепили на двері квартири

Відлякували непроханих гостей - вибухнула граната, яку почепили на двері квартири
Чоловік встановив вибухівку замість дверної ручки Фото: ura-inform.com

У Маріуполі місцевий житель встановив вибухівку на дверях орендованої квартири замість зламаного замка. Вона вибухнула й налякані мешканці зателефонували в поліцію.

"На місце негайно спрямували слідчо-оперативну групу Центрального відділу поліції та вибухотехнічну службу ГУНП в Донецькій області. У квартирі поліцейські виявили фрагменти вибухового пристрою. Наразі вони вилучені для експертизи.

Чоловіка, який орендував вказане помешкання, під час вибуху вдома не було. Розгорнувши комплекс розшукових заходів, оперативники впродовж кількох годин встановили тимчасового господаря", - повідомили у пресслужбі поліції Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріляли український пропускний пункт

Піротехніком виявився раніше засуджений чоловік 1986 року народження. Він зізнався, що самостійно виготовив вибухівку та встановив її на двері замість замка, який зламався.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України - замах на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

59-річного Миколу Середюка із селища Смига Дубенського району на Рівненщині арештували на 60 діб без права на заставу. Таке рішення ­ухвалив Рівненський міський суд 16 липня.

У його літній кухні по обіді 13 липня на саморобній вибухівці підірвалися онуки дружини — 13-річний Олег та 11-річна Іванна Гончаруки. Прийшли в гості до баби з дідом, але їх не було вдома. Вибух пролунав, коли діти відчинили сейф чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Відлякували непроханих гостей - вибухнула граната, яку почепили на двері квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути