середа, 23 жовтня 2013 20:43

У Маріуполі медиків звинувачують у смерті породіллі та її дитини

У Маріуполі медиків звинувачують у смерті породіллі та її дитини
Фото: pravda.com.ua

У Маріуполі під час пологів померла жінка. Родичі винуватять у смерті лікарів. Мовляв, жінка три години чекала на акушера, бо той був зайнятий. Як наслідок - втратили дорогоцінний час і породілля сконала на операційному столі. Дитину вдалося дістати з утроби матері живою, проте дівчинка згодом теж померла, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

"Вона уже і так і сяк кричала, казала, я буду народжувати у коридорі", - розповідає родичка померлої Наталія Шабанова. Марині було 39 років, це були її четверті пологи. Родичі у смерті жінки звинувачують лікарів. За словами чоловіка померлої Ігоря, жінка відправила його додому погодувати дітей. Коли ж чоловік повернувся, то застав реаніматолога, який на його очах втратив свідомість. Тоді Ігор і зрозумів, що коїться щось страшне, адже не витримав навіть медик. "Я спитав у медсестер, що сталося з моєю дружиною? А вони стоять і мовчать всі. І я все зрозумів, зняв туфлі і пішов туди", - розповідає чоловік.

Дитину дістали через кесарів розтин уже з мертвого тіла. Дівчинка самостійно не дихала, у неї була гіпоксія мозку.

Медики ж стверджують, що смерть жінки настала миттєво, протягом години породіллю рятували, але нічого вдіяти не змогти.

Прокуратура розпочала свою перевірку. Справа внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією "лікарська недбалість". Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.

Чоловік наполягає, що його дружина мала всі показники для кесаревого розтину, проте робити його було нікому. Ігор просить правозахисників надати йому юридичну допомогу, щоб покарати лікарів, адже без матері залишилося троє дітей, яким 9, 11 та 18 років.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі медиків звинувачують у смерті породіллі та її дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути