середа, 29 травня 2013 21:31

У Черкасах біля Дніпра знайшли радіоактивний контейнер

29 травня об 11.30 на набережній Черкас риболов знайшов контейнер із нанесеним на корпус відомим маркуванням "радіаційна небезпека". Чоловік відразу зателефонував до Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

"Контейнер знайдено в районі вулиці Портової, він величиною з балон. Надто важкий, бо його не змогли підняти два чоловіки. Важить в межах 200 кг. Такої небезпечної знахідки в нашій області ще не було ніколи. На місце було терміново направлено відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення нашого управління. За допомогою спеціальних приладів фахівці зробили заміри радіаційного фону безпосередньо на контейнері та прилеглій території. На самому контейнері рівень радіації по гамма-випромінюванню перевищено у двічі. По бета-випромінюванню, яке менш небезпечне, у 10 разів. За попередньою інформацією, контейнер знаходився у піску, коли його вимило під час підйому рівня води у річці Дніпро", - розповів помічник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій області 46-річний Костянтин Проценко.

Контейнер залишається на місці. Там працюють оперативні групи управлінь: Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, СБУ та МВС. Вирішується питання його безпечного транспортування та утилізації.

"Шукаємо фірму, яка має відповідну ліцензію та допуск в роботі з небезпечними речовинами. Такі є лише в Києві", - додав Проценко.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах біля Дніпра знайшли радіоактивний контейнер ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути