неділя, 05 листопада 2023 16:09

США створюють ядерну бомбу, яка у 24 рази потужніша за скинуту на Хіросіму

США створюють ядерну бомбу, яка у 24 рази потужніша за скинуту на Хіросіму
США створюють ядерну зброю (B61-13), яка у 24 рази потужніша за бомбу, скинуту на Хіросіму в 1945 році. Фото: ілюстративне Pixabay

США створюють ядерну зброю (B61-13), яка, як стверджується, у 24 рази потужніша за бомбу, скинуту на Хіросіму в 1945 році.

Нова бомба являє собою варіант гравітаційної бомби B61, розробленої в 1960-х роках, під час холодної війни. Зазначається, що падіння такої бомби на Москву може призвести до загибелі понад 300 тис. росіян. Про це пише Newsweek,

Згідно зі звітом Міноборони США, все, що буде знаходитися в радіусі півмилі від місця вибуху бомби, охопить масивна вогненна куля. Вибух зруйнує будівлі і, ймовірно, вб'є всіх у радіусі милі, а ті, хто буде в радіусі двох миль від місця вибуху, помруть протягом місяця через високий рівень радіаційного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинуть сотні тисяч росіян: американці змоделювали ядерні удари по РФ

Близько 15% тих, хто виживуть, пізніше помруть від раку. Повідомляється, що загальна кількість постраждалих становитиме 868 860 осіб.

"B61-13 буде доставлятися сучасними літаками, посилюючи стримування супротивників і забезпечуючи впевненість союзникам і партнерам, надаючи президенту додаткові можливості проти деяких більш складних військових цілей", - повідомили у Міністерстві оборони США.

Як заявив помічник Міністра оборони з космічної політики Джон Пламб, США зобов'язані продовжувати оцінювати і використовувати можливості, які необхідні для надійного стримування і реагування на стратегічні атаки.

Після нещодавньої невдалої спроби випробування балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд, Росія провела новий запуск.

Там стверджують, що вдало випробували міжконтинентальну балістичну ракету "Булава". Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ.

Пуски нібито здійснив підводний крейсер "Імператор Олександр Третій" з акваторії Білого моря у напрямку полігону "Кура", що на Камчатці.

Зараз ви читаєте новину «США створюють ядерну бомбу, яка у 24 рази потужніша за скинуту на Хіросіму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути