Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2007 13:37

Рівнянин використав церкву замість туалету

Свято-Покровський собор, що у Рівному, осквернив 32-річний житель міста Сергій. Він двічі випорожнився у храмі й пограбував скриньку з пожертвами.

Сергій прийшов до собору на Водохреще. Під час служби непомітно сховався під лавку в темному кутку. Коли люди розійшлися після Вечірні, запалив цигарку і рушив до скриньок з пожертвами. Чоловік набив кишені грішми, з"їв принесену кутю, хліб і солодощі. На восьмій шоколадці у нього розболівся живіт. Туалет у храмі Сергій не знайшов, тому двічі справив потребу посеред собору. Після цього заходився трощити церковне майно.

На шум у храмі прибігли священнослужителі - Сергій не знав, що вони мешкають у будинках поблизу собору. Вони спіймали святотатця і зачинили у бічній кімнаті. Але Сергій розбив вікно і вистрибнув на вулицю. Там на нього вже чекали викликані священиком міліціонери.

- За гроші зі скриньки мали добудовувати наш храм. Чоловік покаявся, але Божої кари йому за святотатство не минути! - каже священик собору Юрій Вербенський, 60 років. - Прихожани зазвичай ідуть до нас за просвітленням, а не за грошима.

Отець Юрій переконаний, що у скриньці лежало пожертв на дві тисячі гривень.

- Точну суму вкраденого порахувати важко, це ж пожертви. Але в Сергія знайшли у кишенях 556 гривень із копійками. Це не та сума, за яку порушують кримінальну справу, - каже інспектор ЦЗГ обласного управління МВС Олена Кузьменко, 29 років. - Сергія вже двічі судили за крадіжки приватного та державного майна.


Олена ВЛАСОВА

Зараз ви читаєте новину «Рівнянин використав церкву замість туалету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути