неділя, 08 січня 2023 14:32

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ прибрала носії "Калібрів" з Чорного моря, однак загрожує ударом із Середземного

РФ прибрала носії "Калібрів" з Чорного моря, однак загрожує ударом із Середземного
У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два ворожих кораблі, серед яких немає носіїв крилатих ракет "Калібр". Фото: міноборони РФ

8 січня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 13 ворожих кораблів Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два ворожі кораблі, серед яких немає носіїв крилатих ракет "Калібр". Про це повідомляє ВМС України.

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов потролив росіян, у яких не "закінчуються" "Калібри"

Водночас у Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 72 ракети.

"За добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 10 суден, з них 5 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 23 судна, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор", – ідеться у повідомленні.

У ВМС вкотре наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Через дію санкцій Росія не може налагодити достатнє виробництво ракет. Їхній запас вичерпується, бо російське керівництво не розраховувало на тривалу війну.

Те, що вони просять допомоги в Ірану, підтверджує, розповів в інтерв'ю в рамках телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

Крім того, росіяни мусили змінити тактику запуску ракет по Україні, оскільки почастішали випадки падіння їхніх же снарядів на території Росії.

Зараз ви читаєте новину «РФ прибрала носії "Калібрів" з Чорного моря, однак загрожує ударом із Середземного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути