неділя, 08 січня 2023 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО розповіли про запаси ракет в РФ

В РНБО розповіли про запаси ракет в РФ
Росії бракує ракет для тривалих атак. Фото: slovoidilo.ua

Через дію санкцій Росія не може налагодити достатнє виробництво ракет. Їхній запас вичерпується, бо російське керівництво не розраховувало на тривалу війну.

Те, що вони просять допомоги в Ірану, підтверджує, розповів в інтерв'ю в рамках телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

Крім того, росіяни мусили змінити тактику запуску ракет по Україні, оскільки почастішали випадки падіння їхніх же снарядів на території Росії.

"Роблять так, щоб їхні ракети перетинали меншу територію РФ, змінюють траєкторію руху", – розповів секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов сказав, чи готує Росія новий наступ на лютий

Також зауважив, що Україна значно посилила своє озброєння завдяки партнерам, і саме тому робота ППО сьогодні демонструє такі результати.

"Якщо порівняємо ситуацію, яка була в нас у березні, квітні, травні, липні, і те, що відбувається сьогодні, то це два інших світи. Сьогодні ми отримуємо, і продовжимо отримувати озброєння, про яке не могло йтися на початку війни. Це зовсім інші відносини з партнерами. Ми довели, що можемо виборювати", – резюмував він.

Ракетний арсенал Росії виснажується. Але загарбники все ще можуть загрожувати цивільному населенню та критичній інфраструктурі України масованими атаками.

Аналітики Інституту вивчення війни нагадують дані міністра оборони України Олексія Резнікова про те, що Росія вже витратила приблизно 81% своїх запасів стратегічних і 19% тактичних ракет.

За даними Інституту, від початку вторгнення 24 лютого Росія виробила набагато менше стратегічних ракет у порівнянні з довоєнними запасами. Тобто держава-агресор не зуміла мобілізувати свою військову промисловість.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО розповіли про запаси ракет в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути