вівторок, 16 липня 2019 13:31

Не думав, що вибухне: що сказав у суді винуватець загибелі дітей

Не думав, що вибухне: що сказав у суді винуватець загибелі дітей
У селищі Смига на Рівненщині загинули 11-річна дівчинка та її 13-річний брат. Підірвалися на вибухівці в літній кухні, коли прийшли в гості до діда. Фото - npu.gov.ua

59-річного Миколу Середюка із селища Смига Дубенського району на Рівненщині арештували на 60 діб без права на заставу. Таке рішення ухвалив Рівненський міський суд сьогодні, 16 липня.

Його обвинувачують в умисному вбивстві дітей і незаконному поводженні з вибухівкою. У дворі Середюка загинули двоє онуків його співмешканки. 13-річний Олег та Іванна, 11 років, підірвалися на одній із пасток, яку чоловік залишив у сейфі в літній кухні.

"Виготовив вибуховий пристрій, бо в мене було 3 крадіжки. Остання крадіжка була крупна, все, що можна було, винесли. Я виготовив 4 пристрої. Не думав, що вони такі сильні. Я навіть експеримент проводив, воно тільки кришечку підривало", - сказав у суді підозрюваний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель дітей на Рівненщині: біля будинку чоловіка знайшли сотні мін

Загалом у чоловіка було знайдено більше 1 тис. вибухонебезпечних предметів. За виготовлення боєприпасів його уже 4 рази притягали до кримінальної відповідальності. Але щоразу він отримував лише умовне покарання, оскільки вибухівку добровільно віддавав. Останній суд був 5 років тому.

Тим часом напередодні у селищі попрощалися із загиблими дітьми. Олега ховали у закритій труні. Його тіло просто розірвало вибухом, вціліли лише ноги. Провести в останню путь дітей прийшло все село.

59-річний житель селища Смига на Рівненщині в металевих шафах, де зберігалося майно, ще 2017-го розмістив 4 саморобні вибухові пристрої. Зробив їх на основі мінометних мін часів Другої світової війни. На одному з таких підірвалися 11-річна дівчинка та її 13-річний брат, коли прийшли до діда в гості. Діти знайшли ключі від сейфу. Вибух пролунав, коли відкрили дверцята.

Зараз ви читаєте новину «Не думав, що вибухне: що сказав у суді винуватець загибелі дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути