понеділок, 29 травня 2017 09:57

Начальник податкової втік перед приходом слідчих

Начальник податкової втік перед приходом слідчих
Військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про продовження затримання податківців Фото: cripo.com.ua

Колишній голова Одеської обласної державної податкової адміністрації Олександр Чорнобай утік перед приходом слідчих військової прокуратури. Його помешкання обшукали. Сьогодні мають повідомити про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання податківців часів Януковича: прокурорам погрожують з Москви

"У Чорнобая знайшли унікальну річ - обвинувальний висновок, складений за зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків щодо керівника однієї з районних податкових інспекцій Макіївки. Його підписав тодішній прокурор Макіївки Ренат Кузьмін. Про цей документ ніхто не знав і він ніде не зареєстрований. Його як настільну книгу для себе зберігав пан Чорнобай.

У понеділок ми належним чином відправимо й оголосимо підозру Чорнобаю і колишньому голові податкової адміністрації Києва та Київської області Олегу Низенку, який уже два роки живе в Іспанії", - заявив у ефірі телеканалу Zik головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

В 15 областях України відбуваються обшуки в колишніх голів обласних управлінь Головної податкової служби України та Міністерства доходів та зборів. Їх підозрюють у причетності до створення так званих "податкових ям" під час перебування на посадах президента України Віктора Януковича, міністра доходів та зборів Олександра Клименка та його заступника Андрія Ігнатова.

"Сьогодні понад 1700 співробітників Нацполіціі і 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одночасне затримання низки осіб, яких нині у зв'язку з необхідністю їх доставки в суд для обрання запобіжного заходу, завдяки можливостям і сприянням МВС, Нацгвардії , доставлятимуть авіатранспортом сюди з врученням підозр і відправкою до Печерського суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу - арешт", - заявив Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України.

Зараз ви читаєте новину «Начальник податкової втік перед приходом слідчих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути