пʼятниця, 04 жовтня 2013 10:25

На Мадагаскарі розлючений натовп спалив двох європейців

На Мадагаскарі розлючений натовп спалив двох європейців

Натовп влаштував безлади біля поліцейської дільниці, вважаючи, що заарештований чоловік за гроші провів розтин дитини і вилучив його органи. Потім демонстранти влаштували облаву на приїжджих, повідомила поліція.

"Це призвело до загибелі двох іноземців", - повідомив заступник командувача напіввійськової поліції генерал Гай Рандріамаро Бобін.

Влада спочатку повідомила, що обидва вбитих були громадянами Франції, проте очевидці стверджують, що один з них міг бути італійцем. Пізніше представник міністерства закордонних справ Франції підтвердив, що один із загиблих був французьким громадянином.

Генерал Рандріамаро Бобін сказав, що тіло восьмирічного хлопчика було знайдено в четвер, у нього були вирізані статеві органи і язик. Місцеві ЗМІ повідомили, що учасники протестів виявили людські органи в холодильнику в будівлі, в якому жили європейці.

За іншими повідомленнями, в ході зіткнень на острові поліція застрелила щонайменше одного з їхніх учасників.

Розлючені жителі острова кидали в поліцейських каміння, підпалили кілька будинків біля поліцейської дільниці, після чого кинулися шукати будинок, в якому жили європейці.

"Вони зізналися під тортурами в тому, що займалися торгівлею органами", - сказав генерал Рандріамаро Бобін.

Цей інцидент може мати політичне підґрунтя - у країні наближаються вибори, призначені на 25 жовтня, і вони будуть проходити в напруженій політичній атмосфері.

Страхи з приводу торгівлі органами, поширені серед бідних жителів острова, вже не раз використовувалися місцевими політиками у своїх корисливих цілях. Подібні самосуди не є рідкістю на Мадагаскарі.

Зараз ви читаєте новину «На Мадагаскарі розлючений натовп спалив двох європейців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути