Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 19:30

На камеру просили казати, що відмовляюся - Антоненко про слідчий експеримент з Юлією Кузьменко

На камеру просили казати, що відмовляюся - Антоненко про слідчий експеримент з Юлією Кузьменко
Учасника російсько-української війни, музиканта Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт. За ґратами він провів 504 дні. Фото: facebook.com/ruslan.demchuk.311

Музикант 49-річний Андрій Антоненко, який 504 дні просидів у слідчому ізоляторі, у січні 2020 року брав участь у слідчому експерименті разом ще з однією обвинуваченою Юлією Кузьменко.

Тоді музиканта просили сказати на камеру, що він відмовляється брати в ньому участь. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Watchers Media 7 травня.

"Слідчий Катинський, ще коли я був в ізоляторі, просив на камеру сказати, що я відмовляюся від експерименту. Мовляв, немає адвоката. А я розумів, що відмовлятися не можна. Тому на відео йому сказав: "Від слідчого експерименту я не відмовляюся, просто поруч немає адвоката". І загалом, що я готовий до будь-яких експериментів, але лише за присутності мого захисника", - розповів Антоненко.

Тоді чоловіка завезли на вулицю Івана Франка. Там було багато поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненка випустили з-під варти

"Стоїть слідчий Катинський. Я питаю: "Що відбувається?" А він каже, мовляв, треба зараз на відео те ж саме сказати: "Адвоката немає, тому відмовляюся брати участь в експерименті". Я бачу, що є державний адвокат. Підходжу до нього, він пояснює: "Ви кажете, що не відмовляєтеся від експерименту. Кажете, що у вас уже є адвокат. Але без нього ви не готові брати участь у слідчих діях". Я сказав те ж саме, що і в ізоляторі. Після цього мене посадили в авто і повезли назад. І приблизно в цей момент на місце слідчого експерименту приїхав мій адвокат. Але мене вже не було", - пригадує музикант.

Цю історію Антоненко пов'язав зі своїм та Юлії Кузьменко зростом.

"Одразу після затримання мій зріст заміряли в ізоляторі. І я у взутті був 185 см. Фото у справі є. І замість того, аби мене відпустити й вибачитися — поліція засекретила цю інформацію. Потім захист знайшов дві експертизи людей з камер спостереження 2016 року. І там виміряли зріст імовірних злочинців. В жінки він 165–170 см, у чоловіка — 168–172 см. Це з врахуванням взуття і головного убору. І слідчі просто боялися поставити нас з Юлею поруч. Бо 15 см різниці — це відчутно. І тоді треба або мені спиляти ноги, або Юлю ставити на величезні підбори", - пригадав музикант.

20 липня 2016-го приблизно о 07:45 стався вибух в автомобілі на перехресті вул. Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет. 12 грудня поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня й волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена пролунали на брифінгу, де були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка й президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «На камеру просили казати, що відмовляюся - Антоненко про слідчий експеримент з Юлією Кузьменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути