Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2024 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Мережа блогерів звітувала ФСБ у спробі зірвати мобілізацію
4

СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію
Фото: СБУ
СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію
СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію
СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію

Служба безпеки викрила в Одесі мережу блогерів, які діяли в інтересах спецслужб РФ.

Фігуранти намагалися зірвати мобілізацію та "зливали" розташування військових ЗСУ на території міста, повідомила 27 червня пресслужба СБУ.

"СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію та "зливали" локації ТЦК до Телеграм-каналів ФСБ. Для цього зловмисники знімали провокативні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових, а також представників ТЦК. Крім того блогери поширювали координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів", - сказано в повідомленні.

Окупанти могли використати цю інформацію для підготовки повітряних ударів по місцях зосередження українських захисників. Втім, Служба безпеки зірвала плани ворога і затримала сімох фігурантів. Серед затриманих - подружжя одеситів, яке зливало локації ЗСУ до проросійського Телеграм-каналу із загальною аудиторією понад 200 тис. користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянт готував ракетні удари РФ

Цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ, які таким чином збирають інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони. Окрім подружжя СБУ затримала ще одного місцевого жителя, який зливав інформацію у цей же Телеграм-канал.

Також затримано чотирьох мешканців Одеси, що намагалися зірвати мобілізацію через пости у спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів. Серед них - адміністратор регіонального Телеграм-каналу із 15-тисячною аудиторією. Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК і закликав своїх підписників долучатися до підривної діяльності на користь РФ.

СБУ провела заходи для убезпечення місць базування та руху українських військових. Під час обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони та комп'ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

СБУ затримала у Дніпрі інформатора, який "зливав" геолокації ЗСУ у ворожий чат-бот. Зловмисником виявився 36-річний блогер із обласного центру, повідомила 25 червня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Мережа блогерів звітувала ФСБ у спробі зірвати мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути