понеділок, 28 жовтня 2019 17:19

Хотіли до мами: розповіли про дітей, які випали з вікна лікарні

Хотіли до мами: розповіли про дітей, які випали з вікна лікарні
На Одещині із вікна лікарні на 2 поверсі випали брат із сестрою 2 та 5 років. Фото - Депо

2-річному хлопчикові та 5-річній дівчинці, які випали з вікна райлікарні на Одещині, провели повне обстеження і зробили томографію.

Зараз діти у важкому стані в різних відділеннях обласної дитячої лікарні, розповіла виконуюча обов'язки головлікаря Тетяна Покатілова.

"Дітей привезли в шоковому стані. Після обстеження було встановлено, що у дівчинки відкрита черепно-мозкова травма, вона в тяжкому стані і знаходиться в реанімації. Хлопчик - у відділенні травматології, у нього травма грудного відділу хребта", - каже Тетяна Покатілова, передає УСІ.

Лікарі відзначають, що дівчинка, незважаючи на тяжкість травми, знаходиться в свідомості, розмовляє з медперсоналом. Але що з нею сталося, не пам'ятає. Чому малюки випали з вікна, в лікарні не розповідають. Кажуть, що після того, як стан дітей покращиться. з ними працюватимуть психологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 4-го поверху столичної школи впала 7-класниця

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Гінжула, загрози для життя обох дітей вже немає.

"Стан хлопчика задовільний. І стан дівчинки в позитивній динаміці, зараз вона знаходиться в реанімації. Загрози для їх життя немає", - розповів Ігор Гінжул.

Каже, дітей вкладали спати, але вони хотіли повернутися до мами, тому і вистрибнули з 2-го поверху.

За результатами службового розслідування догани отримали завідуюча відділенням, медсестра і санітарки. Медсестру, яка була відповідальна за техніку безпеки в даному відділенні, звільнили.

Також з'явилася інформацію про родину дітей. Їх вилучили під час рейду в Великомихайлівському районі за рішенням сільської ради.

"У матері і у дітей не було документів, тому були складені відповідні документи - і після цього діти були доставлені в районну лікарню. На даний момент проводиться необхідна робота службою у справах дітей та правоохоронними органами щодо встановлення особи матері, яка ще не з'явилася, і щодо соціальної роботи з сім'єю", - розповів начальник Служби у справах дітей ОДА Володимир Самбурський.

Усі обставини травмування дітей встановлюють поліцейські.

У Великій Михайлівці на Одещині із вікна лікарні на 2-му поверсі випали брат із сестрою 2 і 5 років 26 жовтня. Напередодні малюків вилучили представники служби у справах дітей із неблагополучної родини, умови життя якої неприйнятні для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли до мами: розповіли про дітей, які випали з вікна лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути