середа, 05 серпня 2020 08:48

"Бачила личко, голівку, ніжки й виламані ручки" - породілля розповіла, як забрала мертву доньку з моргу

"Бачила личко, голівку, ніжки й виламані ручки" -   породілля розповіла, як забрала мертву доньку з моргу
У Дніпрі породіллі видали тіло її померлої дитини в пакеті зі сміттям. Фото: facebook.com/groups/prosto.dnepr

У Дніпрі породіллі із Кам'янського на ім'я Ангеліна видали для поховання тіло новонародженої дитини в сміттєвому пакеті разом із медичними відходами.

Жінка розповіла, що вагітність проходила добре. Але на 6-му місці вагітності дитина завмерла. Лікарі сказали, що обмоталася пуповиною. Тому народжувала жінка вже мертву дитину. А одразу після пологів до породіллі навідалася жінка, яка назвала себе співробітницею РАГСу, саме вона оформлювала свідоцтва про народження або смерті в цьому пологовому будинку. Сказала, що є можливість поховати дитину, тільки не самостійно, за неї все зроблять.

"Ну навіщо вам новий стрес! Заплатіть 3-4 тисячі гривень, і ми все зробимо самостійно", – згадує Ангеліна, передає "Обозреватель".

Жінка вирішила, що сама поховає дочку, підписала всі папери. Але співробітниця РАГСу була наполегливою. У день виписки вона знову зайшла до жінки в палату. Умовляла заплатити гроші, а вона все сама зробить. Жінка сама пішла до моргу, взяла з собою пелюшки, щоб їй завернули доньку. Вона думала, що їй дадуть труну з тілом. У морзі їх зустрів черговий. Він розсміявся, коли побачив, скільки всього принесла Ангеліна.

"Ваша дитина така маленька, що ми таких навіть не зашиваємо. Я вам зараз винесу, але ви не розгортайте, так і поховайте", – відзначає Ангеліна.

За словами матері, він виніс якийсь жовтий пакет. Коли помітив, що їй стало погано від побаченого, замотав у пелюшку, перев'язав шнурком на багато вузлів, щоб уже не відкрили. Взявши з убитої горем мами 200 грн "на хлорку", пішов.

Однак Ангеліна розгорнула пакет. Тіло її дитини було загорнуте в обрізки від сміттєвих пакетів. Там же валялась плацента, шматки пластирів, бинтів і навіть сині рукавички. Ручка в її доньки була виламана, що не можливо було зняти бирку з ім'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть породіллі та зникнення тіла немовляти: дитину могли продати

"Її просто згорнули в кулю спиною вгору. Я бачила тільки личко, голівку, ніжки й виламані ручки. Я зробила фото", – розповідає вона.

Директор Дніпропетровського обласного патологоанатомічного бюро Петро Гриценко каже, що про цю історію дізнався буквально нещодавно.

"Такого не може бути. Усі трупи дітей і дорослих ми видаємо в належному вигляді. Вони обов'язково повинні бути в труні. Але, можливо, він перебував деякий час тут, тому завернули в целофан, щоб не текло. А то, що там були рукавички і якісь переломи на тілі – такого просто не може бути. Після розтину все оформлюється і укладається в труну. Паталогоанатом здійснює розтин. А видачу та приведення до ладу робить молодший медперсонал. Усі зараз пишуть пояснювальні, для того щоб розібратися. Такого в нас не було. Переломів там точно не може бути. Йде розгляд, але для цього потрібен час", – запевнив директор моргу.

Про випадок у Дніпрі стало відомо із посту породіллі в одній із груп у Facebook. Жінка із Кам'янського планувала поховати свою мертвонароджену доньку в рідному місті й оформила всі необхідні документи. Патологоанатом була поінформована про її намір, проте не врахувала, що побачене може бути травмувальним.

Зараз ви читаєте новину «"Бачила личко, голівку, ніжки й виламані ручки" - породілля розповіла, як забрала мертву доньку з моргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути