Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 18:40

Смерть породіллі та зникнення тіла немовляти: дитину могли продати

Смерть породіллі та зникнення тіла немовляти: дитину могли продати
В Енергодарі Запорізької області після кесаревого розтину померли немовля та мати, Олена Наумичева. Тіло дитини зникло після розтину. Фото: надане Святославом Наумичевим

У Енергодарі триває слідство у справі про смерть породіллі 34-річної Олени Наумичевої та зникнення тіла її померлої доньки.

Адвокатка родини Любов Цигиця має кілька версій, куди подівся труп немовляти. Зокрема, тіло могли продати, передає "Обозреватель".

За словами адвокатки, оскільки в Енергодарі немає патологоанатомічного відділення для розтину дитячих тіл, їх везуть у Запоріжжя. Так трапилося й цього разу.

"Після розтину представник медсанчастини забрав тіло й довідку про причини смерті. Однак ні довідка, ні саме тіло дитини в морг Енергодара не доїхали", - повідомляє правозахисниця.

Зі своїх джерел адвокатка встановила, що забирав тіло якийсь водій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагітність протікала добре, дружина була абсолютно здорова" - жінка раптово впала в кому і померла після пологів

"Мені розповіли, що спершу цей водій говорив, що коробку з тільцем просто забув у морзі. Потім почав казати, що не пам'ятає, куди його подів. А у самому цьому морзі заявляють, що забути тіло в них не могли, бо вони знають їхню точну кількість", - стверджує адвокатка.

Так само зникла і довідка. Документ мали вивезти разом із водієм і дитиною з моргу, але також зник. За словами Цигиці, старша медсестра лікарні оформила в РАЦСі виписку про смерть дівчинки, але без довідки з моргу вона цього зробити не могла. Батькові виписку так на руки й не дали, він отримав лише корінець від довідки про причини смерті. У лікарні спочатку запевняли, що всі документи на похорон дитини готові. І тіло в будь-який час можна буде забрати. Однак, коли після його зникнення ця історія стала відома, лікар Валерій Курченко заявив вбитому горем батькові, що, оскільки той доньку довго не забирав, то дитину кремували, та потім від своїх слів відмовився.

"У нас є аудіозапис, де Курченко каже, мовляв: "Святославе, ти що, не знаєш, якщо минуло два тижні й ти дитину не забрав, то її кремують?" А потім заявив, що такого не говорив. Але в морзі немає жодного запису про те, що тіло дитини в них було! Там нам кажуть: "Яке б маленьке тільце до нас не надійшло, ми що, ідіоти, щоб його не фіксувати? Нам нічого не надходило - ні тіло, ні довідка про причини смерті". І тепер потрібно запитувати в Курченка - звідки в його старшої акушерки пологового будинку з'явилася ця довідка, на підставі якої вона оформила документ?" - каже правозахисниця.

Утім, адвокатка сім'ї вважає, що вони ніколи не дізнаються, куди ж насправді поділи тіло маленької дівчинки.

"Моя версія - дитину могли на шляху в Енергодар завезти в приватну клініку та здати на стовбурові клітини. До того ж, немає гарантії, що бабусі показали саме її мертвонароджену онуку", - додала адвокатка.

У Енергодарі Запорізької області після кесаревого розтину на 8 місяці вагітності померла новонароджена донька 34-річної Олени та 32-річного Святослава Наумичевих 10 березня. У жінки одразу після пологів почалися ускладнення. Породіллю перевезли в обласну лікарню, де медики боролися за її життя ще 43 дні, але врятувати її не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Смерть породіллі та зникнення тіла немовляти: дитину могли продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути