понеділок, 15 серпня 2011 14:19

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японія швидко приходить до тями після руйнівної катастрофи
5

Фото: Фото: Reuters

Переживши руйнівний землетрус, цунамі і ядерну кризу, Японія зіткнулася ще й з туристичним кризою. З моменту березневої катастрофи число приїжджих зменшилося вдвічі.

Згідно з даними Національної туристичної організації Японії (НТОЯ), обороти різко впали в період з березня по квітень, але зараз намітилася невелика тенденція до підвищення. У червні країну відвідали приблизно 433 100 іноземних туристів, що на 36% нижче рівня аналогічного періоду 2010 року. Однак, як зазначає уряд, темпи зниження сповільнилися в порівнянні з показниками останніх трьох місяців, коли падіння становило більше 50% від аналогічних періодів минулого року: рекордна величина 62,5% - у квітні, 50,4% - у травні.

Зростання числа ділових поїздок почалося вже через кілька місяців, але боязнь радіації, обгрунтована чи ні, все ще утримує багатьох туристів від візиту до Японії.

Однак, незважаючи на аварійну АЕС "Фукусіма-1", уряд Японії та міжнародні агентства стверджують, що за межами зони відчуження цілком безпечно, так само, як і в будь-якій розвиненій країні, пише news.leit.ru.

Уряд запрошує людей безкоштовно відвідати Японію і побачити все своїми очима. Діючи через Японське агентство з туризму, влада докладає відчайдушних зусиль, щоб підкреслити радіаційну безпеку більшої частини країни, включаючи запрошення Леді Гага, яка нещодавно побувала в Японії з благодійним концертом на користь жертв катастрофи. Вона приїхала, щоб підтримати Японію, що пережила стихійне лихо, і показати всім, що ці острови як і раніше коштують того, щоб їх відвідати.

"Важливо нагадати світові, що Японія зараз безпечна, і її двері широко відчинені", - сказала вона репортерам в Токіо, додавши: "Це одне з моїх найулюбленіших місць в світі".

"Ми хочемо, щоб люди знали, що Японія дуже швидко прийшла в норму після катастрофи, і японці чекають повернення туристів. Ми сподіваємося, що кількість приїжджаючих знову почне зростати", - зазначив представник НТОЯ.

Зараз ви читаєте новину «Японія швидко приходить до тями після руйнівної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути