вівторок, 09 серпня 2011 16:19

В Японії буде резервна столиця

В Японії буде резервна столиця

Японський уряд розгляне питання про створення запасної столиці на випадок, якщо природне стихійне лихо, подібне землетрусу 11 березня, або великий терористичний акт зруйнують нинішнє головне місто країни - Токіо, повідомила напередодні газета Jiji Press з посиланням на неназвані джерела.

За даними видання, куратором комісії, яка вже восени приступить до обговорення цього питання, стане Міністерство землі, інфраструктури, транспорту та туризму, повідомляє ABC. Ідея створення резервної столиці пов'язана з побоюваннями, що в Токіо зараз сконцентровані основні політичні та економічні важелі управління. У результаті їх втрати країна може опинитись у глибокій кризі.

Як очікується, майбутню резервну столицю розмістять подалі від Токіо, щоб виключити можливість руйнування стихією цього центру разом з нинішньою столицею.

Поки ж губернатор Осаки Тору Хашімото запропонував зробити свою префектуру другою столицею, повідомляє AFP. У Міністерстві землі, інфраструктури, транспорту та туризму вирішують питання про можливе перенесення деяких адміністративних функцій з Токіо в інше велике місто, і Осака - найбільш імовірний кандидат.

За статистикою, Японія, розташована на перетині чотирьох тектонічних плит, переживає близько 20% найсильніших землетрусів, що відбуваються на Землі щороку. Геологи попереджають, що нинішня столиця найбільш вразлива до потужних підземних поштовхів.

11 березня в результаті землетрусу магнітудою 9,0 (величина, що характеризує кількість енергії, що виділилась під час землетрусу у вигляді сейсмічних хвиль) на північному сході Японії та серії цунамі в країні загинули більше 20 тис. чоловік. Крім того, були пошкоджені реактори АЕС "Фукусіма-1", що викликало витік радіації та сильну енергетичну кризу.

Зараз ви читаєте новину «В Японії буде резервна столиця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути