пʼятниця, 29 липня 2011 13:54

Мешканці Японії встановили новий рекорд тривалості життя

Мешканці Японії встановили новий рекорд тривалості життя

Згідно з останнім дослідженням, проведеним цього року японки залишаються на першому місці в списку довгожителів, хоча їхня середня тривалість життя і трохи скоротилася до 86,39 років, повідомляє Xinhua.

Варто зазначити, скорочення тривалості на 0,05 року - перше за останні п'ять років. Так, 2009 року рекордний показник склав 86,44 років. За словами представника японського уряду, спека, що минулого року в Японії, спричинила зростання смертності внаслідок теплових ударів і проблем з серцем.

Однак у всьому світі Японія все одно відрізняється надзвичайно високою тривалістю життя жінок. Після Японії йде Гонконг (85,9 років) і Франція (84,8 років). А от середня тривалість життя чоловіків в Японії дісталася до найвищого показника в 2010 році, досягнувши 79,64 років (це ставить Японію на четверте місце після Гонконгу з його 80 роками, Швейцарії з 79,8 роками та Ізраїлю з 79,7 роками).

Щодо України, то згідно з проведеними дослідженнями Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, наша країна займає передостаннє місце за тривалістю життя населення серед країн Європи. На останньому місці стоїть Росія. Так в Україні, як стверджує Елла Лібанова, директор Інституту демографії і соціальних досліджень ім. М. В. Птухи Національної академії наук України, зараз середня тривалість життя в Україні - 68 років, тоді як в інших країнах ця цифра на 15 років більша.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Японії встановили новий рекорд тривалості життя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути