вівторок, 19 липня 2011 20:59

Тайфун у Японії: постраждали 96 людей

Тайфун у Японії: постраждали 96 людей

Японським островом Сікоку і південно-східною частиною острова Хонсю пройшовся потужний тайфун "Ма-он". Тепер він рухається в бік Токіо. Про це у вівторок повідомило національне метеорологічне управління Японії, передає ИТАР-ТАСС.

В результаті удару стихії отримали поранення 96 осіб. У префектурі Окаяма один чоловік знайдений без свідомості і доставлений в лікарню у важкому стані. Шостий за рахунком і найсильніший в поточному сезоні тайфун, швидкість вітру в епіцентрі якого часом досягала 55 м / сек, приніс із собою шквальний вітер, зливи, зсуви і повені.

У префектурі Коті на Сікоку рівень опадів вже перевищив 1100 мм на добу, що приблизно в два рази вище середнього для цієї місцевості. У префектурах Міе, Аїті і Сідзуока цей показник наблизився до 800 мм.

На деяких лініях залізниці в західній частині столичної префектури і в сусідній з нею префектурі Сайтама вже сьогодні скасовано низку поїздів. У розташованій на південь від Токіо префектурі Сідзуока з учорашнього дня перекрита ділянка швидкісної автостради "Томей", яка проходить по березі океану, між містами Фудзі і Симідзу. Причиною цього стали хвилі, висота яких сягала 6 м.

Сильні дощі в багатьох регіонах країни, включаючи постраждалий від Великого восточнояпонского землетрусу 11 березня північний схід Хонсю, прогнозуються до четверга включно.

Компанія-оператор станції Tokyo Electric Power (TEPCO) побоюється, що стихія може загрожувати АЕС. У зв'язку з очікуваним тайфуном на "Фукусіма-1" призупинено ряд відновлювальних робіт, над станцією спішно був встановлений тимчасовий купол над будівлею машинного залу.

Нагадаємо, 11 березня 2011 р. руйнівний землетрус магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «Тайфун у Японії: постраждали 96 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути