Ексклюзиви
середа, 24 січня 2007 16:44

57 церков у 6 областях України обікрали двоє жителів Київщини

У місті Із"яславі, що на Хмельниччині, затримали двох молодиків (24 та 30 років) мешканців Київської області за підозрою у пограбуваннях храмів. На допитах вони зізналися у 57 крадіжках скоєних у церквах Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Вінницької, Київської та Тернопільської областей. Цікаво, що хлопці спеціалізувалися виключно на культових спорудах.

Виносили з церков ікони, датовані ХІХ – початком ХХ століття, Євангелія, хрести, чаші для причастя та інше церковне начиння. Інколи, за одну ніч крадії могли побувати у декількох храмах, котрі розташовані у різних селах.

Аби потрапити до приміщення, злодії ламали замки на вхідних дверях, або "перекушували" на вікнах грати.

Під час затримання автомобіля підозрюваних у салоні їхньої автівки правоохоронці виявили ножиці для перекушування металу, лом, рукавички, набір викруток, а також пістолет "Форт-12Р" для стрільби гумовими кулями калібру 9 мм, магазин та 18 патронів до нього.

За попередніми даними підозрювані у серії крадіжок діяли на замовлення. Зі своїм "босом" хлопці познайомилися наприкінці минулого року в одному з барів столиці. Судячи з показів підозрюваних, чоловік запропонував викрадати для нього церковні атрибути. Щоразу, замовник по телефону повідомляв їм, що конкретно йому потрібно. За обумовлену плату, передача товару щоразу відбувалася у тому місці, яке призначав він сам. Поки що його особа невстановлена.

Проти підозрюваних порушили карну справу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Михайло ПЕРКОВ

Зараз ви читаєте новину «57 церков у 6 областях України обікрали двоє жителів Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути