четвер, 22 листопада 2012 02:38

У Шаланках Закарпатської області статусу другої державної набула угорська

У Шаланках Закарпатської області статусу другої державної набула угорська
ФОТО: vlada.kiev.ua

Депутати Шаланківської сільської ради (Виноградівський р-н Закарпатської області) проголосували за надання на території села угорській мові статусу регіональної.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив голова Шаланківської сільської ради Віктор Альохін.

"На черговій сесії сільської ради депутати одноголосно проголосували за проект рішення "Про реалізацію окремих норм закону України "Про засади державної мовної політики" на території села Шаланки", - повідомив голова сільради.

За його словами, проект цього рішення передбачає забезпечення написів на бланках, печатках, штампах, табличках Шаланківської сільської ради поряд з державною, українською, мовою також регіональною - угорською.

Передбачено також звернення до всіх підприємців та установ села щодо реалізації регіонального статусу угорської мови.

"Підбираючи працівників у органи місцевого самоврядування, обов'язковим критерієм для претендентів відтепер буде володіння державною мовою та регіональною угорською", - зазначив Альохін.

Як повідомляло агентство, Берегівська районна рада Закарпатської області під час пленарного засідання 18 вересня ухвалила рішення, яким надала угорській мові статус регіональної на території району, а 7 вересня цього року депутати міської ради затвердили угорську мову як регіональну в м. Берегові. Раніше, на ХІІ сесії сільської ради у селі Біла Церква Рахівського району статус регіональної отримала румунська мова.

Зараз ви читаєте новину «У Шаланках Закарпатської області статусу другої державної набула угорська ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1264
Голосування Як держава може популяризувати українську мову в Україні?
  • Українська повинна бути єдиною мовою в органах влади
  • Українською повинні навчатися у всіх ВНЗ
  • Українською повинні вести всі культурні заходи
  • Українська повинна бути єдиною мовою на телебаченні
  • Держава не повинна втручатися в такі питання
Переглянути