Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2012 17:34

Спецтема: Боротьба за "мову"

Мартинюк визнав, що "мовний" закон прийняли із порушеннями регламенту

Мартинюк визнав, що "мовний" закон прийняли із порушеннями регламенту
Адам Мартинюк: Фото: ukrinform.ua

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк визнає, що Закон "Про засади державної мовної політики" був прийнятий із певними порушеннями регламенту.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Київський вісник".

"Можу сказати одне: так, дійсно, певні порушення при цьому були. В тому розумінні, що цей документ не розглядався в другому читанні за підсумковою таблицею. Водночас, ті, хто мав готувати таблицю, всіляко саботували це. Загалом зрозуміло: профільний Комітет очолювали затяті опоненти цього закону. І вони в жодному разі не допустили б його розгляду так, як це передбачає Регламент: з порівняльною таблицею", - заявив Мартинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зареєстрував у Раді проект закону про другу державну мову

Тому, продовжив віце-спікер, документ винесли на розгляд раптово - щоб не допустити загострення ситуації в сесійному залі і за його межами, оскільки не можна було виключити "захоплення будівлі Верховної Ради найагресивнішими пронаціоналістично налаштованими силами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Закон про наклеп був внесений, аби відволікти увагу суспільства

"Ситуація була надзвичайно складною, тому довелося виходити з того, що краще дещо порушити ті або інші правила і зберегти відносно спокійну обстановку процесу ухвалення закону, ніж свідомо довести справу до серйозного політичного протистояння, яке цілком могло б закінчитися плачевно як для його учасників, так і для авторитету України в цілому як держави", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Мартинюк визнав, що "мовний" закон прийняли із порушеннями регламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути