— Я цілий тиждень по Львову шукаю гречану крупу. Ні в "Барвінку", ні в "Сільпо" її немає, — говорить львів"янка 53-річна Олександра Яворська. — Замість неї поставили перловку, рис, макарони. У продавців запитую, куди ділася, розводять руками.
Розфасована по кілограму гречка лежить на лотках на ринку Привокзальний. Її вартість зросла від 13 до 18 грн.
— Доведеться їсти картоплю, — каже Оксана Смуток, 46 років. — Гречка тепер великий делікатес. Про "гречану кризу" два тижні говорили. Я купила 5 кілограмів по 13 гривень. Почала варити, а вона до нічого. Завезла до мами в село, вона її курям згодує.
— Урожай гречки поки що не зібрали, тому зарано говорити про її дефіцит, — стверджує 52-річний Дмитро Мороз, начальник головного управління агропромислового комплексу Львівської ОДА. — Ажіотаж створили люди, які на цьому наживаються. Нещодавно схожа ситуація була з цукром. Але все врегулювалося, тепер його вдосталь. Думаю, з гречкою також нормалізується.
Коментарі
1