Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 00:25

"Завскладом залицяється до мене вже півроку"

Автор: www.newsweek.pl
  У Варшаві жінка роздивляється оголошення про роботу в Польщі. Кожен п’ятий польський роботодавець шукає працівників із України, за опитуваннями
У Варшаві жінка роздивляється оголошення про роботу в Польщі. Кожен п’ятий польський роботодавець шукає працівників із України, за опитуваннями

— У 46 років залишилася сама. Дочка заміж вийшла, переїхала в інше місто. Чоловік пішов від мене. Зар­плати медсестри в поліклініці на життя не вистачало, — розповідає 52-річна Катерина Баранська з селища Брюховичі поблизу Львова. Працює в Польщі п'ять років.

— Виїхати за кордон думала давно. Наважилася після того, як подивилася серіал про чотирьох українок, що нелегально потрапили до Варшави. Я так не хотіла. Заплатила 3 тисячі гривень українській фірмі за пошук роботи. Відправилася теж до польської столиці. Влаштували мене у клінінговий відділ будівельної фірми. Мала прибирати об'єкт перед здачею чи після ремонту. Отримувала в середньому 100–200 злотих за об'єкт, залежно від площі. На місяць виходило близько 12 тисяч гривень. П'ять років тому то була солідна зарплата, — додає Катерина Ігорівна.

За житло платила 250 злотих — це трохи більше 1800 гривень. Жили по двоє в кімнаті хостелу. Він належав українсько-польській фірмі, що влаштувала на роботу. Усюди був сучасний ремонт, але туалет із душем — один на всіх. Також користувалися однією кухнею. У хостелі жили 12 жінок. Але за деякий час зарплата зменшилася, бо нам давали по кілька вихідних на місяць. Казали, немає роботи. Знайшла підробіток — ночами виготовляла різдвяні вінки. Це робота на конвеєрі. Платили по 9 злотих за годину.

Додому повернулася на Різдвяні свята. Перші п'ять днів лише спала та їла. За зароблені гроші купила онуці золоті прикраси й полікувала зуби. Зробила собі голлівудську усмішку. Вирішила, я молода й гарна жінка. Поїхала знову до Варшави шукати чоловіка. Знайшла роботу на складі брендового одягу. Заробляла по 10 злотих за годину. За місяць отримувала 2 тисячі злотих — це 14,5 тисячі гривень. Працювала п'ять днів на тиждень, плюс дві суботи на місяць. Житло від фірми давали безкоштовне. Ще домовилася з однією полькою, що за 100 злотих раз на два тижні робитиму в неї вдома генеральне прибирання.

Щонеділі гуляла центром Варшави, у театр ходила кілька разів. Але чоловіка знайшла на роботі. Наш завскладом родом із Хмельницького. Залицяється до мене вже півроку.

Зараз ви читаєте новину «"Завскладом залицяється до мене вже півроку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути