Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 19:31

За тиждень полуниця буде по 10 гривень

Урядовці запевняють, що у травні інфляція знизилися на 2%. Однак із продуктів, що продаються на столичних ринках, помітно подешевшали тільки яйця. Тетяна Голубєва, 34 роки, живе в Києві на вул. Якуба Коласа, що на Борщагівці. Щонеділі закуповує продукти на базарі.

— За овочами йду на базар "Шлях". Купувати м"ясо — на ринок "Дніпро". Там усе свіже, бо людей багато й нічого не залежується.

Курятину на "Дніпрі" продають по 18 грн/кг, стегенця — по 22. Фарш асорті — по 14 грн. Підчеревину свинячу можна виторгувати за 35.

— Нічого не подешевшало. Не будьте наївні. По телевізору одне кажуть, а в житті інше, — стверджує продавщиця з м"ясного павільйону 32-річна Ольга. — Ви походіть по ринку, то вам усі скажуть, що подорожчало. Фарш "всякий" був по 12, а тепер — 14.

Дешевше продають яйця.

— Після Великодня щотижня дешевшали на 20–30 копійок. Тоді були по 5,50. А тепер по 3 гривні, — пояснює продавщиця Ірина, 41 рік.

У іншому кіоску яйця продають по 3,5–4 грн.

Продавець сусідньої ятки каже, що ціна на чаї та каву зросла на 50 коп. А найбільше подорожчав рис. Нині кілограм коштує 9–11 грн.

На ринку "Шлях" біля лотків з овочами торгуються жінки.

— А звідки ваша картопля? — запитує киянка.

— Із Херсона, — каже продавець.

Жінка бідкається: усе таке дороге, що не докупишся. Іде без продуктів. Картопля й огірки коштують 5 грн. Моркву продають по 10. Помідори від 7 грн.

На ринку "Нивки" ціни на всі продукти вищі за борщагівські. Яйця продають тільки з двох машин — по 4–6 грн. Цукор — по 4. Продавщиця каже, що на новий "завоз" буде вища ціна.

— На період ягід завжди дорожчає цукор. Мабуть, буде по 4,5 гривні, — розказує продавець ринку "Нивки" 58-річна Віолета.

У кінці ряду подружжя продає полуницю по 24 грн/кг.

— Це наші полуниці, з Калинівки, що коло Житомира, — каже Сергій, 36 років, пропонує спробувати ягоду. Переконує, що за тиждень полуниця буде по 10 грн. За оптову покупку обіцяє знижку.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень полуниця буде по 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути