Урядовці запевняють, що у травні інфляція знизилися на 2%. Однак із продуктів, що продаються на столичних ринках, помітно подешевшали тільки яйця. Тетяна Голубєва, 34 роки, живе в Києві на вул. Якуба Коласа, що на Борщагівці. Щонеділі закуповує продукти на базарі.
— За овочами йду на базар "Шлях". Купувати м"ясо — на ринок "Дніпро". Там усе свіже, бо людей багато й нічого не залежується.
Курятину на "Дніпрі" продають по 18 грн/кг, стегенця — по 22. Фарш асорті — по 14 грн. Підчеревину свинячу можна виторгувати за 35.
— Нічого не подешевшало. Не будьте наївні. По телевізору одне кажуть, а в житті інше, — стверджує продавщиця з м"ясного павільйону 32-річна Ольга. — Ви походіть по ринку, то вам усі скажуть, що подорожчало. Фарш "всякий" був по 12, а тепер — 14.
Дешевше продають яйця.
— Після Великодня щотижня дешевшали на 20–30 копійок. Тоді були по 5,50. А тепер по 3 гривні, — пояснює продавщиця Ірина, 41 рік.
У іншому кіоску яйця продають по 3,5–4 грн.
Продавець сусідньої ятки каже, що ціна на чаї та каву зросла на 50 коп. А найбільше подорожчав рис. Нині кілограм коштує 9–11 грн.
На ринку "Шлях" біля лотків з овочами торгуються жінки.
— А звідки ваша картопля? — запитує киянка.
— Із Херсона, — каже продавець.
Жінка бідкається: усе таке дороге, що не докупишся. Іде без продуктів. Картопля й огірки коштують 5 грн. Моркву продають по 10. Помідори від 7 грн.
На ринку "Нивки" ціни на всі продукти вищі за борщагівські. Яйця продають тільки з двох машин — по 4–6 грн. Цукор — по 4. Продавщиця каже, що на новий "завоз" буде вища ціна.
— На період ягід завжди дорожчає цукор. Мабуть, буде по 4,5 гривні, — розказує продавець ринку "Нивки" 58-річна Віолета.
У кінці ряду подружжя продає полуницю по 24 грн/кг.
— Це наші полуниці, з Калинівки, що коло Житомира, — каже Сергій, 36 років, пропонує спробувати ягоду. Переконує, що за тиждень полуниця буде по 10 грн. За оптову покупку обіцяє знижку.
Коментарі