середа, 11 січня 2017 07:40

"Від касира не залежать продажі"

Інна Новицька, 34 роки, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона":

— Заробітна плата касирів, продавців, охоронців у супермаркетах залежить від регіону. В середньому платять 3500–7000 гривень. З кадрами зараз складно. 2008 року на місце вантажника претендувало по 20 осіб. Зараз людям легше виїхати працювати за кордон. У Польщу перед Різдвяними святами багато людей їхали. Працювали на ярмарках, виготовляли сувеніри. За плетіння різдвяних вінків платили від 800 євро на місяць. Відтік робочої сили за кордон дається взнаки. На ринку праці України дефіцит робочих рук. Особливо в низькооплачуваних професіях. У передсвятковий період торгівля це гостро відчула. Новий рік і Різдво — гаряча пора для супермаркетів. На роботу брали аби кого, тільки б закрити "дірки". Як наслідок — низький рівень обслуговування, обман покупців на касах.

Олексій Дорошенко, 43 роки, директор Асоціації постачальників торговельних мереж:

— У касирів найменша заробітна плата серед працівників супермаркету. Отримують на чверть чи третину менше, ніж продавці-консультанти. А плинність кадрів у цій спеціальності — найбільша. Вважають, що від продавця залежать продажі, а від касира — ні. Насправді відповідальність на касирові більша. Торговельні мережі цінують репутацію, але чи цінують своїх співробітників? Крамниці, що дорожать кадрами, платять конкурентну зар­плату. За недобросовісну роботу працівників звільняють. Якщо ж не можуть платити достатньо, мусять закривати очі на обман покупців.

Олександр Охріменко, 53 роки, директор Українського аналітичного центру:

— У супермаркетах обманюють завжди, не тільки перед Новим роком. Таке трапляється в Німеччині, Великій Британії, Сполучених Штатах. У США банки вводять зараз спеціальну послугу для розрахунку в супермаркетах. Якщо на касі пробивають двічі той самий товар, платіжна картка реагує на це.

Зараз ви читаєте новину «"Від касира не залежать продажі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути