понеділок, 06 жовтня 2008 18:06

Василь Дмитрук влаштовує мотоциклетні подорожі Карпатами

— Найвище, куди ми підіймалися мотоциклами, це гора Петрос — 2020 метрів, — розповідає Василь Дмитрук, 48 років, із міста Коломия Івано-Франківської області. — А на Говерлу нікому не вдавалося, навіть мені.

Дмитрук п"ятий рік організовує екскурсії Карпатами на мотоциклах.

— До мене приїздили друзі, разом подорожували горами, — розповідає екскурсовод. — Так і виникла ідея. Про екскурсії люди дізнаються через знайомих. Дзвонять мені, домовляємося про дату.

Для чоловіка це додатковий заробіток. Він займається вантажними перевезеннями на власній машині.

— У мене є мотоцикли ТТМ і "кавасакі" та "ветеран" ІЖ 1949-го року випуску. Здаю їх в оренду. Та краще, щоб гості приїздили своїми мотоциклами. До свого звикаєш, він   перевірений. Важливо, щоб машина була підготовлена до їзди складними ділянками. "Байки" або "чопери" не підходять.

Подорож триває один-два тижні. Василь бере в похід лікаря, автомеханіка та двох водіїв-екскурсоводів. Розробляють легку та складну трасу, щоб кожен учасник зміг проїхати.

Із кожного туриста беруть 500 грн за добу.

— У ціну входить ночівля в хаті, харчування, — пояснює Дмитрук. — Перед подорожжю я домовляюся з місцевими жителями, які б нас прийняли. Хоча багато хто ночує в наметах, просто неба.

За рік Василь Дмитрук приймає 4–5 тургруп, у середньому по 25 осіб у кожній. Є любителі й мотокросу із Росії та Польщі. Часто добираються до Карпат своїм ходом.

— Один чоловік аж із Чебоксарів приїхав на мотоциклі, — каже Василь. — Він про це за вечерею під кінець мандрівки розповів. Цей Володя — гендиректор великої металургійної компанії. Перед тим був у мене полковник міліції з Москви.

За рік заробляє на подорожах до 30 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Василь Дмитрук влаштовує мотоциклетні подорожі Карпатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути