середа, 02 грудня 2009 17:34

Валютні вклади почали повертати клієнтам "Укрпромбанку"

30 листопада о 9.00 біля центрального відділення "Родовід банку" на столичній вул. Сагайдачного вишукувалися дві черги вкладників "Укрпромбанку".

У першій — близько десятка осіб. Вони хочуть переоформити депозит у "Родовід банку". Люди з другої шеренги хочуть забрати гроші. Приходять на призначений час. Їх пускають усередину по одному кожні 15 хв.

У 47-річної Лідії гривневий депозит закінчився в січні. Призначили прийти за грошима на 11.00. Проте жінка прийшла на дві години раніше.

— Боялася, що черги будуть довжелезні, — розповідає. — Частину вкладу я хочу знову покласти на депозит. Решта мені треба на лікування.

Клієнтам, які запізняться, доведеться оформлятися на виплату по-новому, каже охоронець. Проте черги на реєстрацію вже немає.

У Черкасах на вул. Ільїна працює єдине на всю область відділення "Родовід банку". На дверях висить графік видачі вкладів.

Повністю обіцяють розрахуватися в січні 2010-го

— За день можемо віддать гроші 70 клієнтам, — розповідає керівник філії Сергій Владіміров, 38 років. — У кого депозити кончились у січні–лютому, той отримає зараз. Якщо в березні, його черга буде в грудні.

Отримати вклад можна лише зареєструвавшись по електронній пошті чи телефоном. "Родовід банк" планує відкрити нові філії в Умані, Смілі та ще одне відділення в обласному центрі. Тож їздити в Черкаси буде не обов"язково. Фінустанова складає електронний реєстр на виплату. У призначений час депозит видадуть у будь-якому з відділень.

Цього тижня доларові вклади "Укрпромбанку" почали видавати валютою. До 27 листопада  розраховувалися гривнями за курсом.

— Депозити в євро почнемо повертати найближчими днями. Національний банк уже готовий продати нам валюту. Коштів вистачить на всіх, — каже Сергій Щербина, 37 років, тимчасовий адміністратор "Родовід банку". — У нас грошей стане і нашим клієнтам, і вкладникам "Укрпромбанку".

Донедавна банк не міг видати депозити власним клієнтам. Тепер борги повернули, клієнтів обслуговують у звичному режимі, запевняє Щербина. Вкладникам "Укрпромбанку" вже видали 150 млн грн. У черзі ж зареєструвалися 80 тис. осіб. У січні 2010-го обіцяють видати гроші або переоформити вклади всіх клієнтів "Укрпромбанку".

Зараз ви читаєте новину «Валютні вклади почали повертати клієнтам "Укрпромбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути