четвер, 17 червня 2021 00:26

Скільки грошей потрібно на місяць

Світлана ХАРЧЕНКО, 32 роки, Полтава:

— Мінімально на місяць потрібно 9–10 тисяч гривень. Виховуємо з чоловіком доньку та сина. Живемо в трикімнатній квартирі. Дітям у школу даю на тиждень по 100 гривень на сніданки. За групу продовженого дня для сина платимо 125 гривень. Плюс щомісяця здаємо сотню на потреби школи. 2 тисячі виділяю на комунальні послуги. Мені за опалення прийшло 3 тисячі, то я заплатила за воду, світло. Решту — на опалення. Тому маю 5 тисяч боргу. За літо розрахуюся. На мобільний зв'язок нам із чоловіком іде по 200 гривень, дітям по 50. Оренда гаража — ще тисяча. Зайти в магазин по харчі — 250 гривень мінімум. Добре, що батьки з села домашні продукти передають. Можемо економити. Про одітися-обутися взагалі мовчу. Шкарпетки, труси й майки — це вже буде ого-го яка сума.

Діана СЕНЧЕНКО, 29 років, Київ:

— Найбільше витрачаємо грошей на продукти — понад 10 тисяч гривень. У магазинах купуємо все. Немає родичів у селі, щоб передали овочі чи м'ясо. Багато коштів іде на бензин. У чоловіка дві машини, він постійно їздить по роботі. За комунальні послуги платимо 2 тисячі гривень. Стільки ж приблизно витрачаємо на 5-місячну доньку. Купуємо підгузки, суміш, одяг. Собі придбала спортивний костюм і кросівки пів року тому. Заплатила близько 6 тисяч гривень. Мій відпочинок — кава у парку, коли гуляю з дитиною. Це майже 30 гривень у день, 900 на місяць.

Валентина АТАМАНЮК, 57 років, село Валок Полтавського району:

— Живемо з чоловіком у приватному будинку. Поросят держимо, яйця свої, є город. Одяг часто не оновлюємо. Найбільше коштів іде на комунальні послуги. Взимку за газ платила від 4 тисяч щомісяця, електроенергія — 500 гривень, вода — 400. На продукти витрачаємо тисячу на тиждень.

Вікторія ЛЮБЕЗНА, 29 років, Вишгород Київської області:

— На сім'ю з чотирьох осіб щонайменше витрачаємо 24–25 тисяч гривень. Поки що економити не вдається. Щомісяця доводиться платити 4,5 тисячі кредиту за машину. Ще майже стільки ж потрібно відкласти на бензин. Старший син ходить у приватний дитсадок — 5,8 тисячі гривень із харчуванням. За світло зимою платимо 2 тисячі. Влітку — 300–400. Найбільше грошей іде на продукти, воду — майже 10 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей потрібно на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути