Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 00:50

Продукцію беруть на реалізацію магазини сиру й вина

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/shmed.com.ua
  Співвласниця компанії ”Мед-шмед” Катерина Свиридова (праворуч) на ­київському фестивалі ”Кураж Базар” пригощає відвідувачів медом із різними добавками. 50-грамова банка коштує 35 гривень
Співвласниця компанії ”Мед-шмед” Катерина Свиридова (праворуч) на ­київському фестивалі ”Кураж Базар” пригощає відвідувачів медом із різними добавками. 50-грамова банка коштує 35 гривень

— Рік тому запустили лінію з виробництва олії з натуральними добавками. В цьому бізнесі багато часу треба на розкрутку товару, щоб привчити споживача до продукції, — розповідає киянка 41-річна Валентина Довга.

— Першими зробили чотири смаки: дві з перцем, із розмарином та грибами шиїтаке. За півроку з'явилась олія з лимоном, часником. Основа — вітчизняна соняшникова. До неї додаються компоненти, які закуповуємо за кордоном. Продаємо олію в супермаркетах, на інтернет-сайтах. Рекламуємо на фестивалях їжі. Більшість покупців думають, що таку олію можна використовувати лише для салатів. Розповідаємо, що вона й для гарячих страв підходить. Найкраще купують із розмарином і лимоном. В Одесу часто замовляють часникову. На Закарпаття — з перцем і грибами шиїтаке.

250-грамова пляшка коштує 37–44 грн.

— Бізнес на ароматній олії не новинка для України. Такі періодично запускають, а згодом згортають виробництво, — говорить 34-річний Вадим Романчук, експерт із кредитування харчового бізнесу. — Стартовий капітал — від 20 тисяч гривень. Основні витрати — закупка рафінованої олії, тари й продуктів, якими будуть ароматизувати. Треба вкладати великі гроші в рекламу, переконувати купувати. Бо людина швидше придбає літр звичайної олії, ніж 250 грамів ароматизованої. Ще один варіант — продавати товар за кордон. В Ужгороді є підприємець, який виготовляє олію з в'яленими помідорами та м'ятою. Отримав дозвіл і продає її в Німеччину, Англію, Швейцарію. Пляшка коштує 20 євро.

32-річна киянка Катерина Свиридова продає мед із добавками.

— Ідею підказала подруга. Якось принесла спробувати мед із корицею. Мені сподобався. В бізнесі, окрім мене, ще двоє людей. Три роки тому вклали в нашу справу 20 тисяч гривень. ­Зробили сайт, придумали упаковку. Отримали всі дозволи, бо продавати мед без технічних умов не можна. За рік повернули вкладені гроші. Спочатку змішували мед із добавками в мене вдома на кухні. Коли бізнес почав приносити невеликий дохід, орендували приміщення. Зараз маємо дев'ять смаків меду: від імбирного до перцю чилі. Продаємо переважно через соціальні мережі й сайт. 50-грамова банка коштує 35 гривень. Також продукцію беруть на реалізацію магазини сиру й вина.

54 тисячі гривень зарплати пропонують хатній робітниці в столиці. Треба прибирати дві квартири господарів: на 300 "квадратів" у Києві та на 400 — у місті Дубай в Об'єднаних Арабських еміратах. Також до обов'язків входить прання, прасування, приготування їжі для двох дорослих. Працівниця має знати, як доглядати за дорогими меблями й одягом, володіти англійською на розмовному рівні. Бажано, щоб у жінки були водійські права. Досвід кермування авто — не менш як два роки.

Зараз ви читаєте новину «Продукцію беруть на реалізацію магазини сиру й вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути