середа, 25 липня 2007 17:25

Приватний детектив перевіряє продавців квартир

28-річна Ірина та 31-річний Віталій Тимощуки з Калинівки на Вінниччині живуть у малосімейці. Скоро у них з"явиться дитина, тому вирішили купити двокімнатну квартиру. В агентстві нерухомості їм запропонували пр-т Юності, що у мікрорайоні Вишенька. Квартиру продавали за $50 тис., але Тимощуки сторгувалися за 48, щоб розрахуватися з агентством.

— Коли стали писати договір і давати завдаток, то оказалось, ми не з хазяїном говоримо, а з його братом, — розповідає Ірина Тимощук. — Нас це насторожило. Він розказував, що брат, власник квартири, за кордоном і приїхати не зможе. А на нього виписана довіреність, тільки нотаріально вона не завірена.

Віталій вирішив звернутися до приватного детектива, щоб він перевірив документацію.

— Ми розказали детективові, що нас турбує, — розповідає Тимощук. — Він спершу перевірив домову книгу, потім поговорив із сусідами, але про господаря нічого не дізнався. Став перевіряти, на всяк випадок, лікарні й тюрми. Виявилося, що господар квартири сидить за пограбування у Стрижавській виправній колонії. І буде там ще п"ять років. А його брат підробив документи й хотів на цьому заробити.

Тимощуки стали вимагати у брокера повернути заставну суму. Але той не погоджувався, обіцяв усе владнати.

— Справу передали до суду, але суд не відбувся, — розповідає Віталій Тимощук. — Брокер повернув завдаток тисячу доларів і п"ятсот дав зверху, щоб ми забрали заяву.

29-річний Вадим Гайсинський — юрист за освітою. Раніше працював у Замостянському районному суді адвокатом. П"ять років тому став приватним детективом.

Спочатку розслідував подружні зради. Для замовника приносив фотографії та аудіозаписи розмов. За це йому платили $300–900.

— Перевіряти нерухомість почав три роки тому, — розповідає Гайсинський. — Я говорю з людьми, що живуть у будинку, дізнаюся про сусідів, розпитую, чому продають квартиру. Допомагаю правильно скласти договори. Бо агентства нерухомості заключають договір тільки про те, що вони знайдуть квартиру. Хороший брокер може перевірити документи. Але бува, брокери дають клієнтам "липові" угоди.

За перевірку квартир Вадимові платять $500. Він зареєстрований як приватний підприємець. Каже, проблеми з житлом бувають і на вторинному ринку, і в новобудовах.

Господар квартири за пограбування cидітиме ще п"ять років

— Іноді ще незбудовану квартиру продають кілька разів. Особливо, коли під час будівництва міняються власники, — пояснює чоловік.

Приватні розслідування замовляють переважно люди середнього віку, які мають гроші.

— Люди, які десь чули про обмани з житлом, бояться брати квартиру у неперевірених продавців, — розповідає Вадим. — Іноді доводиться клієнтові видавати повну біографію продавця. Я працюю з архівами, дізнаюся, чи немає позашлюбних неповнолітніх дітей, які сусіди живуть поряд. Якщо сусіди — алкоголіки чи наркомани, від покупки відмовляються.

Бували випадки, коли детектива просять знайти хороших покупців, які були б достойні жити у їхній квартирі.

— До мене звернулася єврейка Сара Мєчнікова. Каже, що буде виїжджати, й хоче продати квартиру хорошим людям, — розповідає детектив. — Хотіла, щоб у сім"ї було двоє дітей, щоб люди не були вчителями й не пили.

Цю квартиру Вадим порадив купити своїм знайомим. Вони відповідали вимогам клієнтки. За двокімнатну по вул. Острозького, майже в центрі, жінка хотіла $45 тис. Вона познайомилася з подружжям і через місяць продала квартиру. За послугу Вадимові заплатили $200.

Зараз у Гайсинського на місяць вісім-десять замовлень. На кожне з них він витрачає два-три дні.

Зараз ви читаєте новину «Приватний детектив перевіряє продавців квартир ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути