Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 17:33

Плиточник щодня заробляє до 200 доларів

Автор: дані: Держкомстат України
 

Киянин Олександр Михайличенко, 32 роки, закінчив професійно-технічне училище за спеціальністю муляр-плиточник. Із 1996 року працював у приватній будівельній фірмі.

— Переважно клав цеглу, — розповідає про себе. — У середині 90-х в Україні став модним гіпсокартон і мене перевели на гіпсокартонні роботи. Працював у приміщенні. Зимою це велика перевага.

Нині кваліфіковані будівельники заробляють у Києві 4–6 тис. грн. Хоча за відомістю — менше. За даними Держкомстату, середня зарплата будівельників у червні 2008-го склала 1766 грн.

Олександр Михайличенко пішов із будфірми. Оформився приватним підприємцем, робить ремонти. Каже, заробітки зросли більш як утричі.

— У Києві здають багато нового житла, в старих квартирах теж роблять ремонти, — пояснює він. — Є попит — і ціни зростають. Рік тому "квадрат" кахлів ми клали за 10 доларів, а цього року вже по 20. У мене працюють четверо хлопців. Плитку кладуть якісно, щоб під нею не було пустот. Тому за день викладають 5–7 квадратів. А заробітчани, аби побільше "капусти" зрубати, женуть по 10–12 "квадратів". От і порахуйте заробітки.

Олександр обходиться без реклами. Каже, замовники радять його своїм знайомим. Черга клієнтів розписана до жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Плиточник щодня заробляє до 200 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути