пʼятниця, 29 жовтня 2010 01:51

Плавучий будинок продають за 39 тисяч доларів

  На виставці ”Мисливство та рибальство” в Києві Віктор Заєць (у центрі) виставив на показ шатровий катер
На виставці ”Мисливство та рибальство” в Києві Віктор Заєць (у центрі) виставив на показ шатровий катер

Колишній киянин Віктор Заєць, 50 років, продає в Україні плавучі будинки. Він живе у місті Хілл-Сіті, в американському штаті Міннесота.

— У нас там 30 тисяч озер. 10 тисяч мають назви. Народ масово відпочиває на воді. Привіз будинок на причепі. Спустив на воду. Тиждень пожив і знов у дорогу, на інші озера, — розповідає Віктор Заєць. — Стандартний понтонний будинок має житловий відсік 4,5 на 2,5 метри. Там є кухня-вітальня, санвузол та спальня. Один такий привіз в Україну. Минулого літа плавав ним по Дніпру. Я його вже запакував на зиму, поставив у гараж.

Плавучі будинки робить підприємство "Фіш-енд-ретріт". Понтон-човен має два кілі, як катамаран, стерно. Позаду ставлять двигун моторного човна потужністю до 60 к. с. Такий дім розвиває швидкість до 40 км/год. Під туалетом стоїть пластиковий бак для каналізаційних стоків. Нечистоти зливають у каналізацію на причалах.

Такі човни вважають суднами. Їх реєструють, дають ім'я.

— Ціна залежить від начинки. Бо можна поставити холодильник за 500 доларів, а можна вдесятеро дорожчий. Можна мангал для шашликів поставити. Його чіпляють за борт. В середньому плавучий будинок обійдеться в 39 тисяч доларів. А оцей катер з шатром коштує 15 тисяч доларів. Бере 10 пасажирів. Ми пробували використовувати його як річкове таксі в Києві. Але частіше замовляють для прогулянок. Платять від 150 гривень за годину. Для десятка пасажирів це недорого.

Зараз ви читаєте новину «Плавучий будинок продають за 39 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути