Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 17:46

Олександр Дригус отримує до 400 гривень за матч

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Футболіст і тренер Євген Ірхін (праворуч) робить розминку перед тренуванням у спортивній школі №15. Такою зарядкою він займається двічі на день, щоб запобігти травмам під час футбольного матчу
Футболіст і тренер Євген Ірхін (праворуч) робить розминку перед тренуванням у спортивній школі №15. Такою зарядкою він займається двічі на день, щоб запобігти травмам під час футбольного матчу

Молодих футболістів для відомих команд готують у спеціалізованих спортшколах. За навчання платити не треба, запевняють там.

Ярослав Матяш, 12 років, навчається в столичній дитячо-юнацькій спортивній школі N15, що на вул. Якубовського. Тренується щовечора, крім понеділка. Батьківський комітет його групи вирішив доплачувати тренерові. Мовляв, той приїхав з іншого міста, а знімати житло в Києві дорого. "Добровільні" внески збирають щомісяця. Тих, що не платить, не пускають на поле.

— Ми складаємося по 75 гривень на місяць, — каже Ярослав. — Хоча мій товариш із цієї ж школи в іншого тренера платить 40.

Спортивну форму учні купують за власний кошт. Теплий костюм із болоньї обійшовся в 250 грн. Треба мати дві зміни одягу, зимовий та літній, і три види взуття — із шипами та гумовою підошвою. Пара коштує від 150 грн. А ще напульсники за 10 грн, щитки на коліна — за 70. У кожного є футбольний м"яч.

— Треба брати тільки шкіряний, бо із замінника порветься за два тренування, — пояснює Ярослав. — Шкіряний коштує від 100 гривень.

У тій же спортшколі тренується Євген Ірхін, 20 років. Родом він із Бердянська Запорізької області. Навчається у столичному педуніверситеті ім. Драгоманова.

Киянина Єгора Лугачова після спортшколи запросили у московський  "Спартак"

— Мене запросили сюди 2001 року після відбірних ігор, — розповідає Ірхін. — Нічого нікому не платив. Тепер і сам треную дітей. Граю в першості Києва. Для ночівлі маю кімнату у спортшколі. Разом із харчуванням плачу 400 гривень. Це якраз моя зарплата за тренерство.

Із малими дітьми спершу грають у ручного м"яча. Потім вчать водити м"яч ногами. Так зацікавлюють футболом.

Футболіст Олександр Дригус, 20 років, родом із райцентру Романів Житомирської області. У спортклубі "Сталь" навчався п"ять років. Після закінчення поступив до Національного аграрного університету.

— Тренери зі "Сталі" допомогли поступити на бюджетну форму навчання, — каже Сашко. — Маю стипендію, ще заробляю на футбольних матчах. Граю за три команди у Черкасах, Житомирі та за університетську команду. Платять 300–400 гривень за матч. За місяць їжджу на три–чотири гри.

Що раніше починати заняття футболом, то більша ймовірність стати відомим футболістом, вважає Олександр Дригус. Витрати на спортивну форму, житло чи оплату тренера окупляться з лихвою. Приміром, Єгора Лугачова, приятеля Євгенія Ірхіна, запросили у московський футбольний клуб "Спартак".

Де в Києві тренують молодих футболістів

спортклуб "Атек"
вул. Чистяківська, 20
тел. (044) 400 71 17

футбольна школа "Арсенал"
вул. Тургенівська, 23
тел. (044) 482 05 04

футбольна школа "Динамо"
вул. Салютна, 35
тел. (044) 537 35 70

спортклуб "Каїса"
вул. Сєрова, 28
тел. (044) 542 81 40

спортклуб ЦСКА
просп. Повітрофлотський, 10 тел. (044) 454 43 05

спортклуб "Прометей"
вул. Єреванська, 9
тел. (044) 243 30 95

Зараз ви читаєте новину «Олександр Дригус отримує до 400 гривень за матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути