Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 00:25

Найбільші зарплати у Києві та області

Більшість українців не задоволені власним матеріальним станом, за даними опитування "Рісерч енд брендінг груп". Доводиться економити на відпочинку, одязі, продуктах, комунальних послугах, розвагах.

Жителі західних областей частіше називали матеріальний стан своїх сімей хорошим або середнім. На Сході, Півдні навпаки скаржилися на низькі доходи. У центральних областях практично порівну задоволених і не задоволених заробітками.

— 2017–2018-го реальні доходи українців зросли на 10–15 відсотків, — говорить фінансовий експерт 43-річний Олексій Кущ. — Це пов'язано з підвищенням зарплат, пенсій. Цьогоріч доходи зростають повільніше. В Україні добре бути молодим і здоровим. Інакше грошей ні на що не вистачатиме. Уже маємо від'ємний приріст заощаджень населення. Минулі роки людям вдавалося відкладати хоча б 1–2 відсотки від доходів. Зараз вони активно витрачають гроші, які зекономили раніше. Частина українців шукає роботу за кордоном. Гроші додому переважно надсилають сезонні робітники, які працюють за межами України три-шість місяців. Торік заробітчани перерахували додому 12 мільярдів доларів.

Найбільші зарплати у Києві та області. Також високі доходи мають жителі Харкова, Львова, Дніпра, Одеси. Найменше заробляють в аграрних регіонах. На Західній Україні доходи теж не великі. Це пов'язано з тим, що офіційна статистика не враховує гроші заробітчан.

Жителі різних регіонів неоднаково оцінюють своє матеріальне становище. Ще в радянські часи Україну поділили на економічні райони. Переважно на промислових підприємствах люди працювали в Донецько-Придніпровському і Центральному районах. Вони звикли все життя працювати на одному місці, отримувати допомогу від держави. Тому зараз називають свої доходи мінімальними. На Заході люди більше покладалися на власні сили. Заробляли за рахунок підприємництва, їхали за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші зарплати у Києві та області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути