Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 05:00

На засклені балкони нарахують більшу квартплату

Верховна Рада заборонила використовувати приміщення у житлових будинках для промислових потреб.

Також при обрахунку суми за опалення житла та квартплати братимуть площу засклених балконів і лоджій. Таке передбачає Закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості", ухвалений 17 листопада цього року.

До загальної площі квартири й раніше включали балкони, тераси, лоджії, веранди та комори. Її враховували у квартплаті. Тепер засклені балкони обраховуватимуть за коефіцієнтом 0,8. А веранди, засклені лоджії і холодні комори — 1,0, тобто як повноцінне житло. Відповідно нараховуватимуть і плату за опалення та комунальні послуги. Перерахунки зроблять у грудні житлово-експлуатаційні організації.

— Усі засклені балкони в країні — це самодіяльність мешканців багатоповерхівок. Такого поняття, як засклений балкон, за державними будівельними нормами не існує, — пояснює голова всеукраїнського об'єднання співвласників багатоквартирних будинків Михайло Кальтагейсер, 39 років. — Але тепер квартплата збільшиться. У різних містах нараховують від 2 до 6 гривень за квадратний метр площі. Її збільшать залежно від площі балконів та лоджій із коефіцієнтом 0,8–1, а не 0,3–0,5, як було досі. Забудовникам буде вигідно відразу склити не тільки лоджії, а й балкони, щоби приплюсовувати їх до площі квартири.

Зараз ви читаєте новину «На засклені балкони нарахують більшу квартплату ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути