вівторок, 20 березня 2007 16:02

На Трухановому острові влаштовують лазерні бої

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Василь Рудюк показує учасникам гри на Трухановому острові, як цілитися з лазерної гвинтівки
Василь Рудюк показує учасникам гри на Трухановому острові, як цілитися з лазерної гвинтівки

Центр бойової і тактичної підготовки "Лінія вогню" влаштовує лазерні бої. Минулими вихідними ігри проходили в столичному парку "Дружби народів" у північній частині Труханового острова.

Збираються дві команди по чотири гравці. 24-річний організатор "Лінії вогню" Василь Рудюк видає кожному жилетку й пов"язку на голову. До кишені жилетки кладе блок із батареєю.

— Від неї працює лазерна гвинтівка, — інструктує Василь. — Кожен гравець має в "запасі" шість життів. Колір лампочки показує їхній залишок. Зелений — житимете довго, червоний — залишилося одне життя. Прогумована пов"язка на голові — мішень. Якщо влучити в неї, противника "вбито". Коли на пов"язку потрапляє лазерний промінь, вона вібрує.

Інструктаж триває 10 хв. Потому команда "білих" обороняє бази, а "чорні" атакують. Між ними 60 м лісу. Завдання — знищити оборонців і захопити базу. За 15 хв. нападники зазнають поразки: всіх "убивають".

— Мене запросив друг, — розказує після бою киянин Михайло Магун, 24 роки. — До цього грав у щось схоже у "Мегазоні" (клуб ігрових боїв у підвалі офісного комплексу на столичній вул. Народного Ополчення. — "ГПУ"). Там бігають лабіринтом і стріляють із лазерного пістолета. Тут гра цікавіша й динамічніша. Більше простору, можна використовувати природні укриття. Схоже на реальність.

Під час боїв "Лінія вогню" видає лазерні гвинтівки. Виглядають як справжні. Противника можна вразити зі 100–150 м. Головне — влучити в пов"язку на голові.

Лазерний бій — безболісний

— Гра схожа на пейнтбол або страйкбол, та на відміну від них зовсім безболісна, — ділиться Василь Рудюк. — У страйкболі стріляють пластиковими кульками. Іноді після них залишаються синці. А в пейнтболі стріляють кульками з фарбою. Вони можуть пошкодити захисну маску й вибити око.

Є кілька сценаріїв лазерних боїв. Перший — команда на команду. Другий — кожен сам за себе. За третім потрібно захопити висоту. Тоді команда з трьох гравців захищає її, а семеро з іншої команди мають захопити. Четвертий сценарій передбачає захоплення прапора чужої бази. Його треба принести до свого табору. Можна грати в ескорт віп-персони. Сім гравців мають провести її за визначеним маршрутом. А два снайпери намагатимуться вбити "клієнта".

— Раніше я ніколи не брав участі в іграх, що імітують бої, — розказує киянин Андрій Касьянов, 25 років. — Гарно розважився. Про гру мені розказав колишній однокурсник Василь Рудюк. Він запросив мене на презентацію. Наступного місяця прийду ще.

За словами організатора, іграми цікавляться переважно чоловіки віком до 30 років.

— Серед моїх клієнтів багато менеджерів, приватних підприємців, — говорить Василь. — У багатьох нудна сидяча робота. А тут — рух, небезпека, адреналін.

У березні кожен учасник платив по 35 грн за годину. Із квітня — по 50 грн. Школярам та студентам це обійдеться в 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Трухановому острові влаштовують лазерні бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути