четвер, 12 липня 2007 07:00

На оренді морського велосипеда заробляють тисячу гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  На Трухановому острові дітей навчають веслуванню на одномісних байдарках — каяках
На Трухановому острові дітей навчають веслуванню на одномісних байдарках — каяках

Киянка Таїсія Семененко, 31 рік, щотижня приводить 7-річного сина Вітю на пляж "Десенка", що на Трухановому острові в Києві. Там хлопець учиться плавати на каяку — одномісній байдарці.

— Раніше приходили сюди відпочити, бачили дітей на каяках, — розказує Таїсія. — Вітя й собі захотів.

Дитину вдягають у рятувальний жилет. У човен саджають на березі. Потім тренер затягує каяк у воду, там показує, як правильно гребти.

— Великі хвилі бувають і на Дніпрі, — запевняє інструктор із греблі турбази "4 сторони" Анатолій Татаренков, 67 років. — Треба вміти тримати рівновагу. Каяк легко перевертається — і плавець опиняється під водою. Ми навчаємо, як за допомогою весла повернутися в нормальну позицію.

За два заняття Вітя Семененко навчився швидко плавати. Поки що тренер випускає дітей лише у мілку заводь на північ від Московського мосту. Годинний урок з інструктором коштує 5 грн. Це не гроші, а для дитини — корисний навик, вважає Вітіна мати. Сама ж спробувала сісти в байдарку — і застрягла. Тому разом з іншими батьками спостерігає за вправами дітей з берега. Вони обов"язково мають бути присутніми на заняттях — така вимога тренера.

Спортбаза "4 сторони" почав працювати на Трухановому острові торік, і цього року клієнтів помітно більшає, каже Анатолій Татаренков. Там є 20 каяків, 12 двомісних байдарок і два катамарани. Сонячної днини у вихідні розбирають усе. За годину прокату каяка платять 15 грн, за другу годину — 10 грн, за третю — 5 грн. Школярі й пенсіонери кататимуться по 5 грн.

Найекзотичніша розвага — морський велосипед. Він тримається на підводних крилах, а в рух його приводять, крутячи педалі. Може розігнатися до 40 км/год.

— У будні отримуємо з оренди від 200 до 400 гривень, — запевняє Татаренков. — У вихідні — понад тисячу гривень. А в негоду або коли на мосту затори, клієнтів нема.

Звичні веслувальні човни на 6 пасажирів і катамарани можна орендувати в Гідропарку та на каналі, що огинає Русанівку. За них платять 12 грн за год. На ставках у Голосіївському парку — по 9 грн. У Гідропарку є і швидкісні гідроцикли — скутери на 2 пасажирів. Вони коштують від 450 грн/год. Плавзасоби дають напрокат під заставу паспорта, військового квитка або водійського посвідчення.

Поставив на дошку хлопця-новачка за 40 хвилин

На озерах біля нової дороги на Обухів катаються на пластикових дошках з вітрилом — віндсерфах. Там часто буває вітряна погода. Клуб віндсерфінгу відкрив киянин Олег Семенов, 25 років. Вклав 15 тис. грн. Чотири дошки-вітрильники купив у Єгипті. Охочих навчає плавати безплатно, але приладдя здає в оренду — по 50 грн за год.

— Сподівався, що прийде грошовита публіка, а вийшло якраз навпаки. Багатії ловлять хвилі на модних заокеанських островах-курортах. До мене приходить молодь і просто ентузіасти, – розповідає Олег.

Віндсерфінгу можна навчити будь-кого, запевняє Олег. Недавно він установив рекорд: поставив на дошку хлопця-новачка за 40 хв. Заробив 50 грн, бо хлопець орендував гідрокостюм і дошку. Обіцяв приїздити в Олегів клуб із друзями.



Скільки коштує година прокату, грн


Каяк                                                                            5–15*
Весловий човен                                                        10–12
Байдарка на двох пасажирів                                   10–30*
Катамаран                                                                  20
Човен-вітрильник                                                       20
Морський велосипед                                                 30
Віндсерф                                                                     50
Скутер                                                                         450
*Для пенсіонерів, студентів та школярів пільгова ціна — 5 грн/год.

Зараз ви читаєте новину «На оренді морського велосипеда заробляють тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути