пʼятниця, 08 липня 2011 06:30

Молоко подорожчає на гривню за літр

Молоко в крамницях наприкінці липня може подорожчати на 0,8–1 грн/л — прогнозують в Українському клубі аграрного бізнесу.

— Попит на молоко великий, а виробляють мало, — каже експерт Інна Ільєнко, 26 років. — У червні молоко вищого ґатунку приймають у селян по 3,7 гривні за літр, на 50 копійок дорожче, ніж навесні. Другий сорт закуповують по 1,7–2 гривні за літр. Молокопереробні підприємства конкурують. Підвищують розцінки, щоб залучити побільше молока від заготівельників. Тому собівартість готового продукту зростає.

Із січня по травень 2011-го в Україні надоїли 4,2 млн т молока. Це на 2,1% менше, ніж торік, порахував Держкомстат. Скорочується й поголів'я худоби. Тепер селяни тримають 2,7 млн корів. Рік тому було на 300 тис. більше. Однією з причин скорочення поголів'я є те, що цьогоріч селяни ще не отримували дотацій за здане молоко через те, що механізм виплат змінений, пояснюють у консалтинговій компанії "Проагро".

Зараз ви читаєте новину «Молоко подорожчає на гривню за літр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути