четвер, 31 липня 2008 19:13

Михайло Гуцул заробляє тисячу гривень на день

Автор: фото: Наталія ПАВЛЕНКО
  На пішохідній алеї в Трускавці поруч із Михайлом Гуцулом працюють ще три художники. Олексій Кардаш малює пастеллю кольоровий портрет малого киянина Володимира. За дві години роботи бере 250 гривень
На пішохідній алеї в Трускавці поруч із Михайлом Гуцулом працюють ще три художники. Олексій Кардаш малює пастеллю кольоровий портрет малого киянина Володимира. За дві години роботи бере 250 гривень

Художник Михайло Гуцул, 31 рік, щоранку виставляє мольберт на пішохідній алеї Трускавця Львівської обл. Малює пастеллю, м"якими олівцями портрети.

— Від курортників немає відбою. Люди, як мавпочки, побачать гарний кольоровий портрет — і собі таке просять, — усміхається Михайло.

До художника підходить білявка.

— Оцю дівчинку звати Боженою? — показує на рекламний портрет.

— Так, — радіє художник.

Жінка пояснює, що вона — вихователька дівчинки.

Готовий портрет фотографує разом із моделлю, 12-річним Владиславом. Хлопець відпочиває із батьками, приїхав з Києва. Портретист обприскує папір лаком для волосся, щоб не осипався.

— Живу у Дрогобичі, бо там дешевше житло знімати, — стягує волосся в пучок. — До Трускавця добираюся маршруткою. Тут недалеко, хвилин зо 15.

Раніше Михайло Гуцул працював ювеліром у Хмельницькому.

— Робив прикраси із золота, діамантів, — показує на екрані мобільника фотографії виробів. — Але мало хто може собі дозволити такі речі. Тепер ювеліром у Хмельницькому — моя колишня дружина. Я її навчив.

На Львівщину Гуцул перебрався чотири роки тому. У Трускавці вже працювало кілька художників. Перші тижні чоловік сидів без роботи. Потім зробив кілька малюнків — і справа зрушила. Тепер до Михайла записуються за кілька днів наперед.

— Якщо просять прийти в санаторій чи на квартиру, беру подвійну оплату, — малює нового замовника, попиваючи пиво.

За роботою спостерігають із десяток відпочивальників. Охочі питають ціну. Чорно-білий портрет завбільшки 40 на 50 см коштує 150 грн, кольоровий — 250. За день Гуцул малює чотири портрети. Каже, торік мав по 6–8 замовників.

Зароблене витрачає на випивку, житло, харчі та кількаденні походи в гори.

— Хочу на Середземному морі відпочити і малювати. Братиму з іноземців такі ж гроші, як і тут. Тільки в євро.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Гуцул заробляє тисячу гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути