Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 18:32

Менеджерам у столиці платять три тисячі доларів

Менеджером із персоналу киянин Леонід Прохоров, 29 років, працює п"ять років. Починав із зарплати $1000, тепер отримує дві тисячі. У Києві щодня з"являються принаймні три такі вакансії.

Менеджери, керівники підрозділів та програмісти в столиці найбільш затребувані. Платять їм до $3 тис. Претенденти на високооплачувані посади повинні мати вищу освіту, володіти одною-двома іноземними мовами. Прохоров вивчив німецьку, бо постійно має справу з німецькими компаніями. Досвід — додаткова перевага.

— Я набираю персонал для відомої мережі будівельних супермаркетів — 280 осіб, — каже Леонід. — Якщо взяти на роботу абикого, за рік-два магазин можна буде закривати. У нас не купуватимуть.

Неодружені мають більше шансів зробити кар"єру. У Леоніда Прохорова обручки не було. І місце, на яке претендували ще 150 осіб, дісталось йому.

Кваліфікований персонал у дефіциті. Менеджер із кадрів Оксана Панчук, 30 років, два місяці шукає людину, яка очолила б представництво швейцарської фірми "Євроглас". Відкриватимуть власне виробництво скла в Україні. Попервах дають $1700, за рік-два підвищать зарплатню до $2–3 тис.

— Він має керувати штатом із 60 осіб, — розповідає Оксана. — Претендент повинен швидко оволодіти програмним забезпеченням, вільно говорити німецькою. Має бути неодруженим, бо доведеться їздити у відрядження два-три місяці. Шукаємо людину 30–40 років. Не можемо знайти вже два місяці.

Робочий день, як правило, ненормований

Тепер віковий ценз знижується.

— Раніше шукали працівників віком не молодше 22–24 років, а тепер зазначають: "від 18 років", — говорить працівник столичної рекрутерської агенції Тетяна Пархоменко, 32 роки. — Молодих беруть не лише офіціанткою чи кур"єром, а й програмістом або рекламником.

У наступні п"ять років рекрутери прогнозують зростання попиту на фінансових аналітиків. Вони мають передбачати коливання ринку, щоб захистити компанію від утрат. Їм платять $2–5 тисяч.

На високооплачуваних посадах робочий день, як правило, ненормований. Леонід Прохоров уже п"ятий рік працює зрання до дев"ятої вечора. Зі своєю дівчиною посварився через півроку, як став кадровиком. Часу на особисте життя все одно не було, каже чоловік. За один вихідний день на тиждень відпочити не встигає. У таких, як він, починається хронічна втома, стреси. Успішні кар"єристи стають пацієнтами психоаналітиків.

— Вони не здатні проводити час із сім"єю, — розповідає психіатр Руслана Гаврилюк, 36 років. — Багато компаній до трудової угоди вносять пункт: працівник не має права вимикати телефон уночі. У таких формується залежність від мобільника.

Пацієнтам Руслана Гаврилюк радить завести домашню тварину, частіше спілкуватися з друзями, вести щоденник, дзвонити родичам 2–3 рази на тиждень.


Скільки щомісяця отримують посадовці, грн


 Президент України
 23 657
 Київський міський голова
 17 656
 Прем"єр-міністр України
 16 798
 Голова облдержадміністрації
 1200
 Голова райдержадміністрації  1000
 Голова сільради  900

Дані: консалтингова агенція "Хей ґруп", Асоціація міст України 


Які вакансії пропонують рекрутери, грн


 Топ-менеджер
 15 000
 Менеджер  12 000
 Програміст
 10 000
 Викладач інституту
 1500
 Інженер
 1200
 Учитель
 900
 Лікар
 800


За 50 гривень навчать писати резюме

Оголошення на кшталт "Консультації з працевлаштування" розміщують в Інтернеті та в журналах для шукачів роботи. Клієнтові розкажуть, як триматися на співбесіді, про що і як говорити, у що вдягтися, щоб справити позитивне враження. Учать також писати резюме. Щоправда, одразу попереджають, що не гарантують працевлаштування. Одна консультація коштує 50–70 грн.
На столичному книжковому ринку "Петрівка" є книга "Усмішка — шлях до блискучої кар"єри" американського психолога Пері Стівенсона. Коштує 20 грн. Там викладено всі прийоми й поради, які пропонують на консультаціях.

Зараз ви читаєте новину «Менеджерам у столиці платять три тисячі доларів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути