Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 07:10

"Кожна страва підписана, вказана дата приготування"

— Поселился в квартире на Крещатике в июле. Фирма арендует мне жилье за 2500 долларов, — розповідає ламаною російською 30-річний Роберт Бюлгер із Німеччини.

Має трирічний контракт на роботу в Україні. Очолює проект, що пов'язаний із медичною технікою.

— Квартиру шукали довго. Головна умова — мала бути прибиральниця. Також потрібно привозити продукти й готувати. Бо я не маю часу на це. Коли зайшов уперше до квартири, холодильник був заповнений. Стояли лотки з борщем, млинцями, салатами, продукти для приготування бутербродів. Кожна страва підписана, вказана дата приготування та за скільки днів її потрібно з'їсти. Жінку, яка готує, майже не бачу. Весь час працюю за комп'ютером. Вона сама планує меню. Зазвичай смачно. Кілька разів страва не сподобалася, то я залишив записку зі сумним смайлом. Більше не готувала її.

Роберт Бюлгер через скайп показує помешкання. Дворівнева квартира обставлена меблями з червоного дерева. На першому поверсі розташована вітальня з зимовим садом і кухня. На другому — велика спальня, кілька гостьових кімнат. Також є робочий кабінет із видом на центральну вулицю Києва.

— Я майже нікуди не виходжу з дому. Усі переговори проводжу тут. За день маю дві-три зустрічі. Тому мені важливо жити в центрі. У вартість оренди ще входить прибирання. Також мені перуть, прасують одяг, відвозять речі в хімчистку. На продукти залишаю щомісяця 500 доларів. Ще 100 — на побутову хімію. Раз на кілька місяців дзвонять із агенції нерухомості. Запитують, чи все влаштовує.

— Орендоване житло, що коштує від 2 тисяч доларів, передбачає надання додаткових послуг. Зокрема, прибирання. Такі квартири здають у Львові, Одесі, Харкові. У Києві вони розташовані в центрі та в нових мікрорайонах. Таких, як Новопечерські Липки, — говорить президент союзу фахівців із нерухомості Віктор Несін, 52 роки.

— Багато пропонують двокімнатних помешкань, але вони мають площу понад 80 "квадратів". Один власник, окрім квартири, запропонував ще й машину з водієм. Той щодня їздив по свіжі продукти для господарів. Частіше дороге житло пропонують подобово, ніж на довгий період. Беруть від 180 до 1200 доларів. Був у квартирі, що здавали за найвищу ціну. Всередині зробили навіть зимовий сад із екзотичними деревами.

Зараз ви читаєте новину «"Кожна страва підписана, вказана дата приготування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути